Klubunk utánpótlás csapatai számára is befejeződött a 2022/23-as szezon. Fiataljaink becsülettel végig dolgozták az évadot, így a sikerek sem maradtak el. A kemény munkának köszönhetően akadémistáink öt bajnokságban is érmet szereztek, amit klubunk és az Akadémia vezetői adtak át a játékosoknak a szezonzáró eseményen.

Egyesületünk 2023. június 12-én tartotta meg az utánpótlás évzáróját, ahol akadémistáink, utánpótlás edzőink mellett csapataink orvosai, sportszakemberei, egészségügyi és rekreációs szakemberei vettek részt. A 2022/23-as szezonban mindhárom akadémiai csapatunk érmet szerzett, összesen öt bajnokságban sikerült a tabella első három hely valamelyikén végezni. Klubunk növendékei az NB II Észak-nyugat csoportjában bronzérmet szereztek, az U19 I. osztályban az alapszakasz harmadik helyére értek oda, míg az U19 III. osztályban megnyerték a bajnokságot. Akadémistáink az U17 I. osztályban bejutottak az országos négyes döntőbe, ahol a harmadik helyen zártak. Az U15 I. osztályban második helyen végeztek, míg az Akadémiai Tornát megnyerték.

Az évzáró a Győri Audi ETO KC elnökének, Görbicz Anitának a köszöntőjével kezdődött: „Tavaly ilyenkor az évzárót azzal a gondolattal zártam, hogy az új szezonban komoly munka vár ránk, hogy még több, még szebb eredményt érjünk el közösen. Örömmel mondhatom, hogy a klubban folyó szakmai munkának köszönhetően több területen is megfigyelhető a fejlődés. A korosztályos válogatottakban szereplő akadémistáink saját csapataik meghatározó szereplőivé váltak.  Eredményesség tekintetében is előreléptünk, hiszen mindhárom akadémiai csapatunk érmet szerzett. Elégedett vagyok a teljesítményetekkel, büszke vagyok rátok. Köszönöm az egész éves munkáját mindenkinek, aki részt vállalt az elért sikerekből. Jó úton járunk, azonban a munka nem áll meg, és egy kis pihenő után dolgozunk tovább a céljaink elérése érdekében” – mondta Görbicz Anita.

Az elnöki köszöntőt követően Kun Attila, a Győri Audi ETO KC Akadémia szakmai igazgatója tényszerűen is értékelte az elmúlt szezont: „Ez volt az első olyan évünk az Akadémiák létrehozása óta, amelyet nem sújtott a világjárvány. Először szeretnék pár szót ejteni az erőnléti képzésünkről, mely alapja kell, hogy legyen a technikai és taktikai felkészítésünknek. Egy olyan pontrendszert dolgoztunk ki, amely segítségével megvizsgáltuk akadémistáink eredményét, és egy nyolchetes programot dolgoztunk ki az állóképesség, a gyorsaság, valamint a Plyometria tekintetében, amit háromszor megismételtünk a szezon során. A program elvégzése után 30%-os fejlődés következett be. Habár a fizikális képességek fejlődtek, továbbra is az egyéni fejlesztési tervek kidolgozása, valamint folyamatos kontrollálása a cél. A szezon során egységes taktikai repertoárt alakítottunk ki az edzőinkkel, hogy könnyebben átjárhatóak legyenek a csoportjaink a mérkőzések során. Kialakult egy egységes dietetikai koncepció, melynek az első lépése az volt, hogy minden akadémistánkat felmértek. Pszichológiai beszélgetések zajlanak mind a játékosokkal, mind pedig a stábtagokkal heti rendszerességgel. Játékosaink regenerációjában, rehabilitációjában is nagyon sokat léptünk előre. A munkánk gyümölcse beérett, mivel ebben a szezonban minden akadémistánk nyakába érem került. Szeretném megköszönni minden vezetőnek azt a hátteret, amit biztosítottak számunkra a szezon során. A kollégáimnak, akik a munkájukkal hozzájárultak az elért sikerekhez, és nem utolsó sorban a játékosainknak, hogy méltóképpen képviselték egyesületünket. Mindenkinek további sok sikert és eredményekben gazdag új szezont kívánok!” – nyilatkozta Kun Attila.

 

A beszédeket követően Görbicz Anita elnök, Endrődi Péter és Vanyus Attila ügyvezetők átadták a csapatoknak a szezonban megszerzett érmeket. Ezt követően a klub hagyományaihoz híven elbúcsúzott a távozó játékosoktól. Győri Alexa, aki a következő szezontól kölcsönben szerepel a Vác csapatánál, Nagy Nikoletta, Takács Fanni, Tóth Gabriella, Pádár Laura, Havasi Virág, Gönczöl Vivien, Kövér Luca, Kovács Kata, Hajdó Róza, Zuber Hanna, Szajkó Fanni, Horváth Lili, Tallós Csillag, Horváth Réka, Hangyál Réka, Somogyi Bakos Dorka, valamint Mészáros Anna számára ezúton kívánunk további sportsikereket pályafutásuk során. A távozók között szerepel Deákiné Varga Anikó edző, aki több mint húsz éven keresztül dolgozott az utánpótlásban, valamint Máriás Fanni gyógytornász is, aki 2021. augusztusában csatlakozott a klubhoz. Mindkettőjüknek sok sikert kívánunk a jövőben.

 

Az utánpótlás rendszer minden tagjának ezúton kívánunk jó pihenést és kellemes nyarat. Várunk mindenkit hamarosan vissza a 2023/24-es szezon kezdetére!