Néhány percig kísértett Győrben a tavalyi balul sikerült KEK-döntő, de a hazaiak ezúttal túltették magukat a rossz kezdésen, és simán megverték a Buducnost Podgoricát. Egy éve a montenegróiak a Magvassy csarnokban aratott háromgólos győzelmükkel hazavitték a KEK-serleget, és ha ezúttal is nyertek volna, nagyon távol sodorták volna a BL-negyeddöntőtől a magyar bajnokot. Az elején Herr Orsolya védései akadályozták meg a Podgoricát, hogy kettőnél nagyobb különbséggel vezessen, amikor azonban 7:6-ra átvette a vezetést a Győr, beindult a henger.

A félidő végére négygólosra növelte a két csapat közötti különbséget a két legjobbját, Görbicz Anitát és Bojana Radulovicsot nélkülöző Győr, a második félidőben pedig megduplázta a különbséget. Ezúttal a védekezés, valamint a közös teherviselés hozta meg a diadalt, hiszen támadásban öt gólnál senki sem dobott többet (Aurelia Bradeanu és Hornyák Ágnes lett a házi gólkirály), viszont legalább háromig hatan (a már említettek mellett Bódi Bernadett, Ana Djokic, Simona Spiridon és Vérten Orsolya) eljutottak.
"Köszönöm a szurkolóknak, hogy a nehéz helyzetben is kitartottak – mondta Róth Kálmán, a Győr vezetőedzője. – Idegesen kezdtünk, de a védekezésünk ekkor is jól mûködött, Herr Orsi pedig remekelt. Tudtam, hogy egy idő után kijön a két csapat közötti tudáskülönbség. Márciusra, amikor kell, ismét csúcsformában leszünk."

A Győr a Lada Toljatti tegnapi, Byasen Trondheim elleni sikerével csoportmásodikként már negyeddöntős, a Ferencváros viszont a matematikai esélyét is elveszítette erre. Igaz, a zöld-fehérek eleve inkább a KEK-be jutásra figyeltek Szkopjéban, és mivel a 31:28-as hazai siker után most ugyanilyen vereséget szenvedtek a Kometaltól, erre meg is maradt az esélyük. Nehezíti a Fradi helyzetét, hogy az utolsó körben neki idegenben a Slagelse ellen kell fellépnie, míg a Kometal a Hypót fogadja, és ha több pontot szerez a magyarok vetélytársánál, továbbjut.