2023. július 6-án startol a Romániában megrendezésre kerülő U19-es női kézilabda Európa-bajnokság. A Farkas Júliával felálló magyar junior válogatott Mioveni-ben játssza a csoportmérkőzéseit, ahol az első ellenfél Franciaország válogatottja lesz.

 

Szilágyi Zoltán szövetségi edző által irányított junior nemzeti együttes ma érkezett meg Romániába, az Európa-bajnokság helyszínére. A korosztályos kontinensviadalon Farkas Júliáék a C-jelű csoportba kerültek, ahol Franciaország, Szerbia, valamint Norvégia legjobbjai lesznek az ellenfelek. A magyar fiatalok csoportmérkőzéseit Mioveni-ben rendezik, és az első párharcukat a francia válogatott ellen vívják július 6-án.

Az éremesélyes magyar válogatott, valamint klubunk tehetséges irányítója, Farkas Júlia elmondta, hogy intenzív felkészülési időszakon vannak túl, de jól érzi magát, és készen áll a megmérettetésre. Továbbá azt is elárulta, hogy az EB alatt Simon Petra lesz a szobatársa: „Nagyon várom már, hogy kezdetét vegye az Európa-bajnokság. Az utazás előtti utolsó edzés jól sikerült, fizikálisan felkészültünk. Úgy érzem mentálisan is rendben van a csapat, megvan a kellő motiváció, valamint önbizalom, ami egy ilyen eseményhez elengedhetetlen. Volt szerencsénk különféle csapatépítő programokon részt venni, ezek még jobban összekovácsoltak bennünket, jól érezzük magunkat egymás társaságában. Készen állunk arra, hogy a legfényesebb éremmel a nyakunkban térjünk majd haza” – nyilatkozta Farkas Júlia.

Az Európa-bajnokság valamennyi mérkőzését az EHFTV-n élőben lehet követni. A magyar válogatott csoportmérkőzéseinek időpontjai (magyar idő szerint) a következők:

2023. július 6. 11:45 Magyarország - Franciaország

2023. július 7. 12:00 Szerbia – Magyarország

2023. július 9. 16:30 Magyarország – Norvégia

A négy csoport első két helyezettje jut a középdöntőbe.

A női U19-es Európa-bajnokság programja:

Csoportmérkőzések: július 6-9.

Középdöntő: július 11-12.

Elődöntők, keresztmérkőzések: július 14.

Helyosztók: július 15.

Helyosztók, bronzmérkőzés és döntő: július 16.

Julcsinak, valamint a magyar válogatottnak sok sikert kívánunk!