Július 6-án, csütörtökön délután Göteborgban kisorsolták a decemberi világbajnokság csoportjait. A Golovin Vlagyimir által irányított magyar női kézilabda válogatott a ’B’ jelű négyesben kapott helyet.

A dán, norvég, svéd közös rendezésű világbajnokságot 2023. november 30. és december 17. között rendezik meg. Ez a torna lesz a sportág 26. női eseménye, és a 24., amelyen a magyarok is részt vesznek. A mérkőzéseket Herningben, Koldingban, Oslóban, Trondheimben, Malmőben és Göteborgban rendezik. A világbajnok kijut a jövő nyári párizsi olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig selejtezőt játszhatnak.

A magyar női kézilabda válogatott a második kalapból várta az olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportkörének csütörtöki sorsolását.

Csoportok:
A csoport (Göteborg): Svédország, Horvátország, Kína, Szenegál
B csoport (Helsingborg): Montenegró,  Magyarország, Kamerun, Paraguay
C csoport (Stavanger): Norvégia, Korea, Grönland, Ausztria
D csoport (Stavanger): Franciaország, Szlovénia, Angola, Izland
E csoport (Herning): Dánia, Románia, Szerbia, Chile
F csoport (Herning): Németország, Lengyelország, Japán, Irán
G csoport (Frederikshavn): Brazília, Spanyolország, Ukrajna, Kazahsztán
H csoport (Frederikshavn): Hollandia,  Csehország, Argentína, Kongó

A sorsolás után megkértük a válogatott másodedzőjét, Pigniczki Krisztinát, hogy mondja el véleményét a csoportról „Nem panaszkodom a sorsolás miatt, titkon szurkoltam is, hogy ide kerüljünk, hiszen a csoportkör utáni ág sem a legnehezebb. Úgy gondolom Montenegró együttesével fogunk kemény harcot vívni a csoport első helyéért, így ez lesz a legfontosabb összecsapásunk, azonban a többi mérkőzést sem vehetjük félvállról. A továbbjutás után esélyünk lesz visszavágni Horvátországnak. Azt viszont kijelenthetjük, hogy az A-B ág legerősebb csapata Svédország. A folytatás szempontjából sem mindegy, hogy mennyi pontot viszünk tovább a csoportból. Remélem a véleményemmel Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány is egyetért. Arra törekszünk és azért dolgozunk, hogy a lehető legjobb eredményt érjük ez ezen a világeseményen” – mondta Pigniczki Krisztina.

A magyar nemzeti együttes július 10. és 14. között Győrben tartja egyik összetartását.