2023. június 27-én az EHF kisorsolta a 2023/2024-es Bajnokok Ligája idény csoportjait. A Győri Audi ETO KC a következő szezonban az ’A’ jelű nyolcasban vág neki a küzdelmeknek. Sorozatunkban áttekintjük az ETO ellenfeleit. Most a dán Odense Handbold bemutatása következik.

A dán klubot 2009-ben alapították Odense városában. A Rókák becenévre hallgató az első szezonját Odense GOG néven kezdte meg, majd egy év múlva váltott a mai napig használatos elnevezésre. A narancssárga-fekete csapat mérkőzéseit a 2300 fő befogadására alkalmas Sylbank Arénában rendezik. A dán bajnokságban eddig kétszer szereztek elsőséget.

A Rókák stábja és kerete is nagyobb átalakuláson ment keresztül, hiszen az előző szezonban még Ulrik Kirkely irányította az együttest. A dán tréner a 2023/2024-es idényt már a Győri Audi ETO KC kispadján kezdi meg. Helyére a háromszoros BL győztes Ole Gustav Gjekstadot igazolta le az odensei klubvezetés.

A dán csapat 8 érkezőt, Yara ten Holte, Elna Halilcevic, Ranghild Valle Dahl, Thale Rushfeldt Deila, Nina Dano, Malin Aune, Andrea Hansen és Nikita van der Vliet érkezett Odensebe.

A Győri Audi ETO KC legutóbb a tavalyi kiírásban találkozott az északi együttessel, ekkor a negyeddöntőben győzött csapatunk.

A Győri Audi ETO KC az idei BL idényben először az Audi Aréna Győrben fogadja dán ellenfelét októberben, majd januárban csapatunk utazik Odensebe.

2023.10.21-22 Győri Audi ETO KC – Odense Handbold

2024.01.13-14 Odense Handbold – Győri Audi ETO KC