2023. június 27-én az EHF kisorsolta a 2023/2024-es Bajnokok Ligája idény csoportjait. A Győri Audi ETO KC a következő szezonban az ’A’ jelű nyolcasban vág neki a küzdelmeknek. Sorozatunkban áttekintjük az ETO ellenfeleit. A megismerést a magyar együttessel a DVSC Schaeffler csapatával zárjuk.

A Loki becenévre hallgató együttest 1948-ban alapították Debreceni VSC néven. Az idei évben fennállásának 75. évfordulóját ünneplő klub mérkőzéseit a Hódos Imre Sportcsarnokban játssza. Alakulása után öt évvel szerezték meg első magyar bajnoki címüket a lokis lányok, ám négy évvel később kiestek az első osztályból, és húsz éven keresztül a másodosztályban versenyeztek. 1979-ben kerültek vissza az NB I-be, és azóta is ott szerepelnek.

A piros-fehér színű klubot Szilágyi Zoltán irányítja a szezonban továbbra is, és öt új érkezőt jelentett be az együttes, Gabrijela Bartulovic Dunaújvárosból, Juhász Kata a NEKA-tól, Grosch Vivien az MTK-ból, Elinore Jahansson a Storhamar-tól és Tamara Haggerty a HH Elite-től érkezett Debrecenbe.

A Győri Audi ETO a második fordulóban találkozik először a BL-ben a magyar együttessel Győrben, majd az utolsó előtti fordulóban az ETO-s lányok utaznak Debrecenbe.

2023.09.16-17 Győri Audi ETO – DVSC Schaeffler

2024.02.10-11 DVSC Schaeffler – Győri Audi ETO