A fizikai állapot ellenőrzése volt a legfőbb cél a női kézilabda-válogatott számára a Győrben 2023. július 10-14. között rendezett ötnapos összetartás alkalmával. Emellett fontos szempont volt, hogy a szakmai stáb az olimpiai kvalifikációt is szem előtt tartva készítse a nemzeti együttest az év végi világbajnokságra.

A válogatott héten Fodor Csenge, Győri-Lukács Viktória és Szöllősi-Schatzl Nadine révén három Győri Audi ETO KC játékos is meghívást kapott a keretbe, a szakmai stábban pedig Pigniczki Krisztina utánpótlás edző mellett Holanek Zoltán erőnléti tréner is felügyelte a válogatott játékosok munkáját, amelyről rövid értékelést kértünk tőle.

„Ez az összetartás azért jött létre, mert célként az lebeg a szemünk előtt, hogy a világbajnokságon olyan helyezést érjünk el, amely lehetővé teszi az olimpiai selejtezőre való bekerülést, valamint, hogy a kvótát ott kivívjuk” – nyilatkozta Holanek Zoltán.

„A heti programot úgy határoztuk meg a szövetségben dolgozó kollégákkal, hogy az erőnlétet mindenképpen fejlesszük. A bajnokság befejezésével a játékosok egy tesztet végeztek el, amely alapján egyéni programot kaptak, most pedig megnéztük, ezek beváltották-e a hozzá fűzött reményeket. A lényeg számunkra, hogy megállapítottuk, a különböző játékosok felkészülési szintje hol tart” – folytatta trénerünk.

Ami pedig a győri játékosokat illeti, szakemberünk a heti edzésteljesítményük kapcsán elégedetten értékelt, mert az állóképességi, gyorsasági, robbanékonysági teszteken egyaránt kiemelkedő eredményeket értek el kézilabdázóink.