A felkészülési időszak nulladik napjával, 2023. július 16-án, vasárnap egy közös fogadás keretein belül kezdetét vette a Győri Audi ETO KC szezonja. Az új szakmai stáb, valamint a nyári szünetről visszatérő játékosok ekkor találkoztak először.

Kiemelt figyelmet szentelt a szezonkezdő eseménynek Ulrik Kirkely vezetőedző, hiszen egy új csapat alakulásánál szerinte a legfontosabb megbeszélni, milyen szabályok és értékek szerint fognak dolgozni.

„Én is új vagyok itt, és vannak új játékosaink is, szóval tényleg elengedhetetlen, hogy az alapokat lefektessük” – kezdte gondolatait Ulrik Kirkely.

„A szezon céljait illetően csak azt tudom mondani, hogy minél hamarabb egységes, erős csapatot szükséges alkotnunk. Keményen, szorgalmasan dolgozzunk, lépésről lépésre, semmit sem elsietve. Van egy meghatározott forgatókönyvünk, amelyet követni fogunk. Új edzőként biztos, hogy sok újdonság lesz a csapaton belül, és bele is fog telni kis időbe, amire mindenhez hozzászokunk. Leginkább azt kell kialakítanunk, hogy minél hamarabb csúcskézilabdát játsszunk, a bajnokságok végén pedig begyűjtsük a trófeákat” – zárta gondolatait a vezetőedző.

A csapattalálkozó során a Győri Audi ETO KC ügyvezetője, Endrődi Péter is megfogalmazta elvárásait.

„Meg kell nyernünk a magyar bajnokságot, és el kell hódítanunk a Magyar Kupát is, ezen kívül oda kell, hogy érjünk a Bajnokok Ligája Final4-ba. Vissza kell hoznunk a kupákat Győrbe, ide az Audi Aréna Győrbe!” – tűzte ki célul Endrődi Péter.

A trófeák elhódításáért játékosaink hétfőn, fizikai teszteken való részvétellel kezdenek el dolgozni, majd a hét második felében már kézilabdás edzéseket is vezényel Ulrik Kirkely.