Vasárnap óta tart a mámor, hiszen az U19-es női kézilabda-válogatottal Európa-bajnokságot nyert a Győri Audi ETO KC fiatal irányítója, Farkas Júlia. A romániai torna során veretlenül menetelő nemzeti együttesben remeklő játékost ráadásul kétszer is a mérkőzés legjobbjának választották. Friss élményeiről honlapunknak nyilatkozott először.

Hogyan éltétek meg ezt az Európa-bajnokságot? Milyen volt a hangulat csapaton belül?

„Az utunk Romániába kifejezetten jól telt, nagyon jó helyen kaptunk szállást is, ezért minden adott volt ahhoz, hogy otthonosan érezzünk magunkat. Nem ez volt az első világverseny, amelyen részt vettünk, tisztában voltunk vele, hogy hogyan telhet egy ilyen Európa-bajnokság, mire kell odafigyelni. Fontos megemlítenem az edzői stáb munkáját is, ugyanis mindent beleadtak, hogy meccsről meccsre felkészítsenek minket. Tudtuk, ha a megbeszélteket tartani fogjuk, nem ütközhetünk akadályokba” – kezdte gondolatait Farkas Júlia.

„Ami a hangulatunkat illeti, az elején, az első pár meccsen még nem, de utána felszabadultan kézilabdáztunk, megéreztük az Eb-feelinget. Ez a csapat egyébként híres az összetartásáról is, szerethető közösség, én nagyon élveztem ezt az időszakot!”

Kétszer is a mérkőzés legjobbjának választottak, felidéznéd ezeket a pillanatokat?

„Felemelő érzés volt a meccsek után átvenni az MVP-nek járó díjat, megtiszteltetés és persze plusz motiváció is. Az, hogy ilyen teljesítményt tudtam nyújtani, ahhoz a csapattársaknak is bele kellett adniuk mindent, szerintem ezért választottak kétszer is a legjobbnak.

Mikor kezdtétek elhinni, hogy megnyerhetitek az Eb-döntőt?

„A meccs első félideje nem úgy sikerült, ahogy elterveztük, háromgólos hátránnyal vágtunk neki a második félidőnek Dánia ellen, viszont tudtuk, hogy nyitott a mérkőzés, a kimenetel bármi lehet. Igyekeztünk jó teljesítménnyel előrukkolni a második játékrészre. Az 59. percben néztem fel az eredményjelzőre, ekkor tudatosult bennem, hogy hamarosan aranyérem fog lógni a nyakamban! Nagyon-nagyon jó érzés volt elhinni, hogy ez a döntő csakis a győzelmünkkel zárulhat.”

Szerinted minek tudható be, hogy veretlenül lett a magyar válogatott Európa-bajnok?

„A nehezebb periódusokban mindig akadt egy-egy játékosunk, aki hátára vette a csapatot, magára vállalva a feladatot, átlendített bennünket a nehezebb időszakokon. Ezek az extra teljesítmények nagyon fontosak voltak. Úgy utaztunk ki az Eb-re, hogy minden meccset meg akarunk nyerni, győztesként szeretnénk hazajönni, a minden áron való győzni akarás vezérelt minket!” – zárta élményeit Farkas Júlia.

Julcsinak a következő napokra jó pihenést kívánunk, jövő héttől pedig várjuk, hogy újra csapatunkkal készüljön a szezonra!

Fotók: MKSZ