A Győri Audi ETO KC felkészülési programja július utolsó hetében Telkiben folytatódott. Az edzőtáborban a klub szakemberei az erőnlét javítása mellett a kézilabdás képességek finomhangolásán is dolgoztak.

A délelőttök során az edzőtermi gyakorlatoké volt a főszerep, ekkor a technikai stáb leginkább az erő és sebesség közötti különbséget igyekezett felmérni, az úgynevezett power- és strength zone-ban.

„Az ilyesfajta foglalkozások célja a kondicionális bázis megteremtése. A különböző zónákban három- és négyszettes gyakorlatokkal dolgoztunk, amelyek egyáltalán nem bizonyultak könnyűnek. Most tettük le a későbbiekben használatos mozdulatok, dobások vagy éppen az irányváltások gyorsaságának alapjait” – fejtette ki Holanek Zoltán erőnléti tréner.

Ulrik Kirkely minden napra más jellegű labdás edzéseket vezényelt.

„Ugyan a felkészülés elején vagyunk még, de már most igyekeztünk begyakorolni a hatosfalas védekezést, és megnéztünk néhány támadási formát is. Ahogyan haladtunk előre a hét folyamán, úgy növeltük az edzések intenzitását. Másodedzőmmel, Kristiannal egyfajta képet kaptunk, melyek azok a területek, ahol a legtöbb fejleszteni valónk van” – értékelt a vezetőedző.

A kondicionális és a kézilabdás tréningek között kiemelt prevenciós munkát végeztek gyógytornászaink és fizioterapeutáink is.

„Mi biztosítottuk a lányoknak a megfelelő regenerációt az edzések között. Mindehhez a manuálterápia mellett fizioterápiás eszközeinket, különböző kompressziós gépekeinket, lézerterápiát, mágnesterápiát alkalmaztunk” – mondta Molnár Tamás fizioterapeuta.