És az eddigi remek szereplést még „überelhetik" is.
A soproni zöld-sárgák kedden elutaznak az oroszországi Szamarába, hogy a hazaiak ellen lépjenek pályára az első mérkőzésen – egyben hetedszer kíséreljék meg a Final Fourba jutást. A győri zöld-fehérek pedig már a csoportmérkőzések vége előtt egy fordulóval biztosították továbbjutásukat és elméletileg készülhetnek a következő ellenfélre.
Mielőtt valaki hajlamos lenne egy kézlegyintéssel elintézni ezeket az eredményeket, hadd emlékeztessek rá: európai szinten egyre több pénz áramlik ezekbe a sportágakba és egyre nehezebb lépést tartani a konkurenciával. Néha bizony brillírozni kell a klubvezetőknek, mert miközben itthon nem nő látványosan a „levadászható" szponzorok száma, kint – főleg a volt szovjetunóbeli térségben – milliárdosok által szponzorált nemzetközi társulatok igyekeznek learatni a babérokat. A többszörös költségvetés ellen többek között jó szakmai munkával és színvonalas utánpótlás-neveléssel lehet felvenni a harcot. Mert harc ez, amelyben nemcsak a szurkolók, a szponzorok igényeinek is meg kell felelni: a pénzéért ugyanis mindenki jó eredményt, megfelelő reklámot vár.

Egy jó csapat pedig sok pénzbe kerül és a siker ezen a szinten néha már csak nüanszokon múlik.

A soproni klubvezetők ezért is döntöttek úgy, inkább mélyen belenyúlnak a büdzsébe és különgépet bérelnek, hogy ne egy utazástól elcsigázott csapattal érkezzenek meg Szamarába. Sûrû a tavaszi menetrend, Oroszország távoli részébe pedig csak körülményesen lehetne eljutni. Na, és friss volt még a győriek példája... A trondheimi útig ők is mindig a drágább, ám kényelmesebb különgépet választották és álmukban sem gondolták volna, hogy egyszer megesik velük az, ami: a Koppenhágából induló oslói járat nem várja be saját légitársaságának bécsi gépét, így a csapat lemarad róla és csomagok nélkül csak a mérkőzés napján esik be a helyszínre. Lehet, hogy nem ezen múlt az egygólos vereség, de ki tudja...

Persze ez nem jelenti azt, hogy ezentúl csak bérelt géppel közlekedik – az esetleges harmadik mérkőzésre a Sopron is visszatér a menetrendihez – a két klub, mert ahhoz itthon is milliárdos tulajdonosok vagy legalábbis százmilliós szponzorok kellenének. Most mégis csak egy számít, jussanak tovább a nyolcból a négybe. Hogy hogyan?
Nekünk nyolc.