Dániában, volt klubja, az a Odense ellen vívta első felkészülési meccsét Ulrik Kirkely vezetésével a Győri Audi ETO KC csapata. Izgalmas meccsen sikerült legyőzni dán ellenfelünket 28-25-re.

 

A mérkőzést “semleges” helyszínen, az Odense-től 40 km-re lévő Haarby Sportcsarnokban rendezték. Keretünkből Fodor Csenge és Győri-Lukács Viktória el sem utazott az edzőtáborba, hiszen rájuk a magyar válogatott összetartásán számított a szövetségi kapitány. Pótlásukra a Győri ETO Akadémia két fiatalja, Farkas Eszter és Balogh Lili érkezett, akik lehetőséget kaptak vezetőedzőnktől a bizonyításra. A találkozón nem állt Kirkely mester rendelkezésére Ryu Eun Hee sem. A koreai átlövő a csapat szerdai edzése végén szenvedett kisebb sérülést, és a szakvezetés úgy ítélte meg, hogy nem kockáztatja a játékát. 

 

Az apró csarnok teljesen megtelt a kezdésre, és nem maradtunk támogatás nélkül, hiszen itt élő magyarok buzdították a lányokat a helyszínen. Toft kezdett a kapuban, előtte a Szőllösi-Schatzl, Nze Minko, Oftedal, Brattset Dale, Gros, Hovden hatos támadott, Minko helyére Haugsted állt be védekezni. Ana Gros révén az első támadásból gólt is szereztünk, Toft pedig szép védésekkel jelentkezett már a találkozó legelejétől kezdve. Ettől függetlenül mindkét oldalon érezni lehetett, hogy még a felkészülés elején járnak csak a csapatok. A 10.percben 7-6-ra vezettünk. Pontatlanná vált a játék mindkét oldalon, de a győri kapuban Toft továbbra is remek százalékkal védett, Housheer hetesét is fogta, a huszadik percben pedig 8-7-re vezettünk. Ekkorra már mindkét edző túl volt egy-egy időkérésen is. Gros percei következtek, hetesből és akcióból is betalált, ugyanakkor a támadásban elkövetett pontatlanságokat ekkor góllal büntette a hazai csapat (10-10). Az félidő utolsó momentuma Hovden időn túli hetese volt, ezzel lett 11-11 az állás.

 

A második félidőt Toft hetes védéssel nyitotta, De Paula pedig visszavette a vezetést csapatunknak. Elkezdtek potyogni a gólok, már kettővel is vezettünk, de ekkor De Paula kapott kiállítást. Gros emberhátrányban is betalált, majd Hovden góljával először vezettünk három góllal a meccsen a 42.percben.  Ugyan már négy gól is volt az előnyünk, de az utolsó 10 percnek 22-21-es vezetéssel vágtunk neki. Megrázta magát a csapat, a védekezés összeállt, sőt Toft üres kapuba lőtt gólt, és máris ismét 3 volt közte (22-25). A hajrá izgalmasra sikerült, de nem sikerült utolérnie minket a hazaiaknak, így első felkészülési meccsén 28-25-ös győzelmet aratott az Ulrik Kirkely vezette Győri Audi ETO KC.