Magabiztos győzelmet aratott a Győri Audi ETO KC az MTK elleni edzőmérkőzésen 2023. augusztus 23-án a Győri Városi Egyetemi csarnokban, 800 néző előtt.

Ulrik Kirkely vezetőedző ezúttal sem számíthatott az olimpiai selejtezőn résztvevő, és azon a dél-koreai női kézilabda-válogatottal kvótát szerző játékosra, Ryu Eun Hee-re. Elővigyázatosságból továbbra is kimaradt a meccskeretből Linn Blohm, aki még a Neptunes de Nantes-tal közös edzés alkalmával ütközött egy játékostársával.

A Brattset, Gros, Oftedal, Hovden, Haugsted, Szöllősi-Schatzl, Toft kezdősor gólerősen kezdte a találkozót, a 10. percben már három találattal, 7-4-re vezetett az ETO. Negyedóra elteltével Nze Minko is játékba lépett, a háromgólos előny állandósulni látszott. Az olló a 24. percben kezdett el nyílni, Kirkely edző időkérését követően Hovden háromszor is eredményes volt, a 28. percben már öttel vezetett csapatunk (18-13). A félidő végére az addigi legnagyobb különbséget állította be az ETO (19-13).

A második játékrészben Győri-Lukács és Broch könnyű góllal, Duijndam pedig két védéssel kezdett, így 21-14 állt az eredményjelzőn a 34. perc elején. A gólzáporhoz Farkas Eszter is hozzátett, a 38. percre 11 gólos előnybe került a Győri Audi ETO KC. A 42. percben Oftedal duplázott, és megszerezte csapatunk 30. gólját. Az ETO tempója egyáltalán nem lassult, az 50. percre 15 gólos előnyben játszhatott. Bruna de Paula révén bő egy perccel a vége előtt megszületett csapatunk 40. gólja, amire még egyszer tudott az MTK válaszolni. Győri Audi ETO KC-MTK Budapest, 40-24.

Ulrik Kirkely: „Teljesen más típusú ellenfél volt az MTK, mint a Nantes. Sok jó fiatal játékossal kellett megküzdenünk. A mi szempontunkból most az volt a legfontosabb, hogy javult a védekezésünk és a támadójátékunk is. Sok gyors gólt sikerült szereznünk. Összeségében elégedettek lehetünk a mai mérkőzéssel!”

Emilie Hovden: „Nagyszerűen játszottuk ma azokat a figurákat, amelyek a szélső gólokat eredményezték. Először játszottam pályafutásom során magyar csapat ellen, nagyon élveztem, mert remek teljesítményt nyújtottunk a pályán. Sokat javult a védekezésünk, amelyre építkezhetünk.”