Kisfia születését követően első teljes szezonjára készül, immár a Győri Audi ETO KC csapatkapitányaként Kari Brattset Dale. Úgy gondolja, akár két csapat is lehet az idei magyar bajnokságban, amellyel meg kell küzdeniük az aranyérem megszerzéséért. Ebben egy titkos recept is segítségükre lehet...

Hogyan éled meg azt, hogy a csapatkapitányi team tagjaként, annak vezéreként kiemelt feladatot kaptál az idei szezonra?

Tisztában kell lennünk azzal, hogy ebben a teamben több játékos dolgozik együtt a teljes Győri Audi ETO KC sikerességéért. Nagyon boldog vagyok, hogy ennek a csapatnak én lehetek a kapitánya! Véleményem szerint jónéhány csapattársam alkalmas lenne erre a feladatra – ezért is megtiszteltetés betölteni ezt a szerepkört.

A pályán kívül is fontos szerepet töltesz be. Hogyan tudod összehangolni mindezt?

Szerintem túl nagy változáson nem mentem keresztül, csupán a kisfiam, Nils lett a legnagyobb szerelem az életemben. A mindennapokban nagyra becsülöm a férjem támogatását; Nagyon megértő, segítőkész, főleg, amikor pihenni szeretnék. Nélküle azt hiszem, nem lennék egyszerre jó anyuka és profi kézilabdázó.

A csapattársaid azt mondják, hogy a legjobb répatortát te sütöd…

Amióta Nils megszületett, jóval kevesebb időm lett sütni (nevet – a szerk.) … Nem tartom magam profinak a sütemények elkészítését tekintve, de persze, a csapattársaimnak mindig szívesen sütök. Nagy örömmel fogadják, amikor hozom nekik a répatorta specialitásom, rendszerint elfogy. Egy szezon során csupán néhány alkalommal tartunk sütizést, de az folyamatosan jó hangulatban telik.

És hogyan telt a felkészülési időszak?

Szerintem hamar sikerült megismernünk új vezetőedzőnk, Ulrik Kirkely elképzeléseit. Nagyon sok és kemény fizikai munkát végeztünk, több új kézilabdás elemet is kipróbáltunk. Fontos, hogy tartsuk magunkat az Ulrik által képviselt filozófiához, miszerint erős, egységes csapatként szükséges együttműködnünk, mert céljainkat csak így tudjuk elérni.

A magyar bajnokságot illetően beszélnél ezekről a célokról?

Most is keményen meg kell küzdenünk az FTC-vel, hogy megnyerjük az NBI-et. Ugyanakkor a Debrecen csapatát sem írnám le, a tavalyi szezonban ellenük is nívós mérkőzéseket játszottunk, ráadásul idén a Bajnokok Ligájában is ellenfeleink lesznek. Természetesen az aranyérem megszerzéséért fogunk dolgozni.

Az aranyéremnek bizonyára a szurkolók is örülnének…

Nem tudom eléggé megköszönni nekik azt a sok támogatást és szeretetet, amelyet sok éven át kaptunk tőlük. Mindent megteszünk, hogy megnyerjük a mérkőzéseket, és elhozzuk a trófeát Győrbe!