A nagy kesze-kuszaságban két dolog biztos: minden 10 pontos csapat (Togliatti, Larvik és Hypo) továbbjutott, és minden 0 pontos gárda (Podgorica, Lipcse) kiesett. A legegyszerûbb csoport a B jelû, a legbonyolultabb viszont a C. Míg a B jelû kvartettben már minden eldőlt, kialakult kik lesznek a BL továbbjutói, és ki jut a KEK-be, addig a C- és D-csoportban még minden előfordulhat.

E heti körképünket is a "magyar" csoportokkal kezdjük:

A Győr azt a montenegrói Buducsnoszt Podgoricát fogadta, melyet egyszer már - első körben idegenben - legyőzött. Ennek ellenére a magyar társulat két okból nem léphetett az esélyesek nyugalmával pályára: 1. Róth Kálmán sérülés miatt nem számíthatott két alapemberére, Radulovics Bojanára és Görbicz Anitára, 2. A Podgorica úgy lépett pályára az esélytelenek nyugalmával, hogy az sorsa már az előző fordulóban eldőlt; biztos nem juthat tovább a csoportból, ugyanakkor a pontszerzés még szerepel a tervei között.
Így is kezdődött a szombati összecsapás, hiszen majdnem 20 percet kellett várni a hazai vezetésre, majd az első 30 perc végén örülhettünk annak, hogy már négy gólos előnye van az ETO-nak. A második játékrészben hasonlóan rosszul kezdett a Győr, mint az elsőben, de Herr Orsolyának és a mezőnyben Hornyák Ágnesnek köszönhetően végül simán nyert.
Lehetett szurkolni a másik "autós" csapatnak, a Ladának. Ugyanis, ha az oroszok nyernek, akkor az utolsó forduló eredményétől függetlenül továbbjut a Rába-parti együttes, ha viszont győz a Byasen, akkor még lehet izgulni. Nos, jó "testvérhez" méltóan hozták az oroszok a kötelezőt, és magukkal rántva a Győrt, bejutottak a legjobb nyolc közé.

A D-csoportban az első két hely sorsa két forduló után eldőlt, ugyanakkor a két "kis csapat", a Szkopje és a magyar bajnoki ezüstérmes Ferencváros nem tudta egymás között eldönteni melyiküké legyen a KEK-szereplést érő harmadik hely. A Hypo eddig 100 százalékos, a Slagelse idegenbeli legyőzésével szinte már az első mérkőzés után eldőlt, hogy csoportelsőként jut tovább, majd a dán Dream Team megtáltosodott és mindenkit elvert, aki eddig az útjába került.
Így alakult ki az az állás, hogy a Hypo és a Slagelse biztos továbbjutója a D jelû kvartettnek, míg a Szkopje és a Fradi a harmadik helyért küzd. Na, de kié lesz az a bizonyos harmadik hely? A hét végén a zöld-fehérek meg is oldhatták volna a rejtvényt, de nem tették. Az első félidőben többször vezettek 3 góllal is, a végére viszont ezt nem tudták megtartani, így eredményre pontosan annyival nyert a macedón együttes, mint itthon a Fradi. Most a két csapat meccsnullra áll, vagyis az utolsó forduló fogja eldönteni a Fradi sorsát. A magyarok Dániába, a Slagelse-hez utaznak, míg a Szkopje fogadja a Hypo-t. Helyzeti előnyben nem Németh András csapata van...

A C-csoportban a címvédő Viborg a legbonyolultabb utat választotta a továbbjutás felé: két fordulóval előbb még a kiesés szélén állt a csapat, csak a biztos harmadik hely volt meg. Jelenleg a második helyen áll, és az utolsó körben az eddig veretlen Larvikot fogadja, miközben szorosan mögöttük van a Podravka - a horvátok Lipcsébe utaznak vasárnap. Ha a Viborg megnyeri az utolsó meccsét, akkor továbbjut, ha pontot veszít, és nyer a Podravka, akkor dán társulat kipottyan a BL további küzdelmeiből.

Nem esett szó az A-csoportról, amely félig-meddig nevezhető "magyar" csoportnak is. A Volgográd kivételével minden résztvevőnél szerepel minimum egy magyar játékos. A legizgalmasabb csoport volt két forduló után, hiszen addigra megtörtént a körbeverés, mindenkinek két pontja volt.
Az utolsó előtti fordulóban a csapatok eldöntöttek minden kérdést: a csoportelsőséget a Krim Mercator Ljubljana és az Aalborg, a harmadik hely sorsát pedig a Volgográd és a Ribarrojja.
Kezdjük az izgalmassal: hatalmas csata elé nézett a szlovén publikum, amikor pályára futott a hazai csapat és a dán Aalborg. E két csapat egyszer már az első fordulóban összecsapatott, akkor csak egy magyar, Mehlmann Ibolya örülhetett, hiszen a dánok nyertek 26-24-re. A visszavágás és a csoportgyőzelem is fûtötte szlovén sztárcsapatot, amelyben ezúttal is helyet kapott mind három magyar lány, Siti Eszter, Pálinger Katalin és Kindl Gabriella is. Ezúttal Sitiék örülhettek, hiszen 30-26-ra legyőzték az Aalborgot. Siti Eszter két gólt szerzett, Kindl Gabi egyet, míg a másik oldalon Mehlmann Ibolya hétszer köszönt be Pálingernek, a magyar bírók pedig háromszor küldték le a pályáról gondolkozni, igaz harmadszorra már a lelátót ajánlották neki.
A csoport harmadik helye jelen állás szerint a Pásztor Zsófiát is a soraiban tudó spanyol Ribarrojja együtteséé lesz. Az ibériaiak a hét végén megverték hazai pályán a Volgográdot, és ha minden így marad (ennek van nagyobb esélye, hiszen a spanyolok a Ljubljanához jönnek, míg az oroszok a dánokat fogadják), akkor a halál-csoportból Pásztorék a KEK-be csöppennek. Pásztor Zsófia egy góllal vette ki a részét a 28-26-os győzelemből.