Az EHF női Bajnokok Ligája 2023/24-es szezonjának 2. fordulójában hazai pályán játszik a Győri Audi ETO KC. 2023. szeptember 16-án 16 órakor a DVSC Schaeffler érkezik az Audi Aréna Győrbe. A BL-ben most először találkozik két magyar csapat a csoportkör során. A találkozót a Sport1 TV élőben közvetíti.

„A szerda esti magyar bajnoki mérkőzésen leginkább azt próbáltuk, hogy a koncentrációnkat 60 percen keresztül fenn tudjuk tartani. Úgy gondolom, jól fókuszáltunk a mérkőzés nagyrészében. Ezt szeretnénk tovább vinni, és a szombati első hazai Bajnokok Ligája találkozónkon ugyanezt kell alkalmaznunk. A Debrecen nagyon jó csapat, biztos vagyok abban, hogy kemény meccset fogunk játszani velük” – mondta Ulrik Kirkely vezetőedző.

„Izgalmas mérkőzésre számítok a Debrecen elleni Bajnokok Ligája találkozón. Igazán különleges az, amikor azonos országból származó csapatok csapnak össze nemzetközi kupameccsen. A győzelemért fogunk küzdeni, de minden bizonnyal ők is mindent meg fognak tenni, hogy megnyerjék a meccset” – tekintett előre a mérkőzésre Rinka Duijndam.

A Loki becenevű csapatot 1948-ban alapították Debreceni VSC néven. Az idei évben fennállásának 75. évfordulóját ünneplő klub 1953-ban szerezte első magyar bajnoki címét. Ezt követően négy évvel később kiestek az első osztályból, és húsz éven keresztül a másodosztályban versenyeztek. 1979-ben jutottak fel újra az NB I-be.

Az EHF Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójában, 2023. szeptember 16-án 16:00 órakor játszik a Győri Audi ETO KC és a DVSC Schaeffler. A mérkőzést a Sport1 televíziós csatorna élőben közvetíti. A játékvezetők Vanja Antic és Jelena Jakovljevic lesznek.

A női BL-versenykiírás során most először fordul elő az, hogy a csoportkörben ugyanazon nemzet klubcsapatai találkozzanak. 

A Bajnokok Ligájában szabadkártyával induló alföldiek az előző idényben is játszottak nemzetközi kupameccseket. Akkor az EHF Európa Liga csoportkörében négy győzelemmel és két vereséggel a harmadik helyen zártak pontegyenlőségben az akkor még Rinka Duijndamot a keretében tudó Sola HK-val. A továbbjutás a kedvezőtlen gólkülönbség miatt nem volt lehetséges.

Az EHF Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójában, 2023. szeptember 16-án 16:00 órakor játszik a Győri Audi ETO KC és a DVSC Schaeffler. A mérkőzést a Sport1 televíziós csatorna élőben közvetíti.

Szurkolóink a belépőjegyeiket a Győri Audi ETO KC hazai mérkőzéseire elővételben az ETO KC Shopban (9021 Győr, Baross Gábor u 21.) vagy online a jegymester.hu weboldalon válthatnak. Helyszíni jegyértékesítés a mérkőzés kezdete előtt 2 órával, a kapunyitással egyidőben, 14:00-kor indul az Audi Aréna Győr főbejárati jegypénztárában.