A K&H női kézilabda liga 4. fordulójában, 2023. szeptember 20-án 18:30 kezdettel a Győri Audi ETO KC a Praktiker-Vác együttesét győzte le a váci Városi Sportcsarnokban. Már az első félidőben – többek közt Emilie Hovden 10 góljával –, magabiztos előnyre tett szert a zöld-fehér csapat. A második játékrész ezért nem is tartogatott magában sok kérdést, az ETO nagyarányú győzelmet aratott idegenben – ezzel megszerezte harmadjára is a két pontot a 2023/24-es magyar bajnoki kiírásban.

A játékoskeretből vírusos megbetegedés miatt Linn Blohm, valamint a DVSC elleni BL-mérkőzésen izomsérülést szenvedő Ana Gros kimaradt.

A Győri Audi ETO KC kezdő hetesét ezúttal Tofttal a kapuban, Ryu, Brattset Dale, Hovden, Szöllősi-Schatzl, Nze Minko, Haugsted felállásban határozta meg Ulrik Kirkely vezetőedző. Toft hetessel, Brattset Dale és Hovden pedig góllal kezdte a találkozót, így a 3. percben 2-0-ra vezetett az ETO. A házigazda ugyan a második percre egyenlíteni tudott, azonban Oftedal és Haugsted találataival hamar visszaállt a kétgólos vezetés (4-2). A nyolcadik percben a mérkőzés első hétméteresét Hovden értékesítette, 6-3-ra vezetett csapatunk. Negyedóra elteltével Hovden már 6. gólját szerezte, az eredményjelzőn pedig 10-7 állt a győri csapat javára. Kirkely edző ekkor kérte ki első idejét. Az olló ezt követően elkezdett nyílni, Hovden újból betalált a kapuba, ezért négygólosra duzzadt az ETO-fór (12-8). A 27. percre kialakult az addigi legnagyobb zöld-fehér előny. Broch góljával kilenccel, 17-8-ra lépett el együttesünk. A félidei eredményt Farkas Júlia állította be, 20-11-re vezetett a Győri Audi ETO KC.

A második játékrészre a kapuban Duijndam váltotta Toftot, Hovden pedig 11. találatával kezdett, így kialakult a 10 gólos győri vezetés (21-11). A 36. percre a dobott és kapott gólok száma pontosan megduplázódott, Hovden 12. góljával 12-vel, 24-12-re vezetett csapatunk. Ekkor pályára lépett Győri-Lukács, Nze Minko, de Paula és Brattset Dale is. Az ETO-lendület továbbra sem hagyott alább, a 46. percben sikerült megszerezni a 30. találatot is Győri-Lukács révén (30-17). Az utolsó 10 percre 15 gólos előnnyel fordultak Hovdenék. A 26. perc elején Broch is eredményes volt, a különbség pedig állandósulni látszott. A végjátékban a kérdés csupán a győzelem mértéke volt. Praktiker-Vác – Győri Audi ETO KC: 22-38

Ulrik Kirkely, vezetőedző, Győri Audi ETO KC: „Szeretném megköszönni a Vácnak a mérkőzést, olyan csapat ellen léptünk pályára, amelyben nagyon sok kiváló egyéni képességgel rendelkező játékos lehet a keretben. A célunk az volt, hogy a védekezésünk és támadójátékunk is összeálljon. Tudtuk, hogy koncentráltnak kell lennünk a játékunk során – jónéhány jó periódusunk volt. A mérkőzést tekintve elégedett lehetek.”
 

Emilie Hovden: „Az első félidőben mutatott játékunk magabiztos előnyhöz juttatott minket már az első játékrész végére. Jól működtünk együtt csapatként. Szerintem sokat tudtunk előre lépni a korábbi formánkat illetően. Örülök, hogy ennyi góllal segíteni tudtam a csapatot!”


Herbert Gábor, vezetőedző, Praktiker-Vác: „Sajnos nem tudtunk megfelelni azoknak az elvárásoknak, amelyeket előzetesen meghatároztunk. Jobb állapotban játszott az ETO, mint két héttel ezelőtt. Mi nagyon sok technikai hibát vétettünk. Komolyan dolgozunk, hogy kijavítsuk ezeket a hibáinkat és szeretném, ha október közepén újra nagy sikereket érnénk el.”


Győri Alexa: „Örülök, hogy pályára léphettem és segíthettem a csapatnak. Nehéz időszak elé nézünk, bízom abban, hogy minél hamarabb javítani tudunk a hibáinkon.”