Emilie Hovden a 9. olyan Győri Audi ETO KC játékos lett, aki legalább 13 gólt szerzett egy mérkőzés alkalmával az NBI-ben. 2023. szeptember 20-án a K&H női kézilabda liga 4. fordulójában a Praktiker-Vác elleni találkozón lőtt találataival olyan klublegendákat ért utol, mint Görbicz Anita, Kulcsár Anita, Mátéfi Eszter, Stine Oftedal vagy éppen Heidi Löke.

Emilie Hovden 16 lövéséből 13 jutott a kapuba, a nem mindennapi teljesítménye kapcsán ezért újra fontosnak éreztük, hogy fellapozzuk csapatunk történelemkönyvét és megnézzük egykori, illetve aktív kézilabdázóink statisztikáit.

Legutóbb bő 5 évvel ezelőtt fordult elő olyan, hogy egy ETO-játékos 13 gólt szerezzen NBI-es bajnokin. 2018. május 19-én Stine Oftedal zárt ugyanennyi találattal a Budaörs ellen idegenben.

Oftedalt megelőzően 2011-ig kellett visszalapoznunk, hogy újabb 13-as számot találjunk a lőtt gólokat illetően. Egy Érddel játszott hazai mérkőzésen Heidi Löke szintén ennyiszer volt eredményes 2011. december 29-én.

13 gólt rajtuk kívül magyar bajnoki találkozók alkalmával még Simona Spiridon, Tomori Zsuzsanna és Aurelia Bradeanu lőtt. Náluk eggyel többször Kulcsár Anita és Mátéfi Eszter írta tovább az ETO történelmét 14-14 találattal.

Az abszolút rekorder az egy meccsen lőtt legtöbb gól tekintetében klubunk jelenlegi elnöke, Görbicz Anita. A magyar bajnokságban idegenben, 2007. november 14-én a DVSC-Aquaticum ellen 18-szor volt eredményes. A Bajnokok Ligájában 2007. november 10-én a Podravka Vegetával játszott hazai csoportmérkőzésen 14-szer talált az ellenfél kapujába, valamint a Magyar Kupa elődöntőben, 2006. március 31-én az FTC-nek is ugyanennyi gólt dobott. Görbicz Anita egyébként bajnokin 13-szor 2007. május 27-én egy idegenbeli Ferencváros elleni derbin talált a hálóba.

Emilie Hovden a Vácott lőtt 13 egységével már a 34. győri mezben szerzett gólnál tart – hat tétmérkőzést követően.