Az EHF női Bajnok Ligája 3. fordulójában a CSM Bukarest együttesével játszik a Győri Audi ETO KC csapata a román fővárosban, 2023. szeptember 23-án 16 órakor. A találkozót a Sport1 TV élőben közvetíti szombaton.

Egyre jobban tudjuk fenntartani hosszabb ideig a koncentrációnkat a mérkőzések alkalmával. A szerda esti magyar bajnoki találkozón ezzel is elégedett voltam. A CSM Bukarest megint egy más kaliberű csapat, mint amilyenekkel eddig találkoztunk a szezon során. Sok kiváló egyéni képességű játékossal rendelkeznek, ezért nem számítok egyszerű meccsre ellenük szombaton” – fogalmazott várakozásairól Ulrik Kirkely.

„Ez egy igazi rangadó lesz, ezért várom már annyira, hogy pályára léphessek szombaton. Tudjuk, a legjobbunkat kell hoznunk a pályán, hogy legyőzzük a CSM Bukarest együttesét és haza tudjuk vinni a pontokat. Úgy érzem, a csapat készen áll egy ilyen fontos mérkőzésre!” – vélekedett Yvette Broch.

A CSM Bucuresti együttesét 2007-ben alapították a román fővárosban. A Tigrisek becenévre hallgató csapat mára már Románia egyik legnépszerűbb és legsikeresebb alakulatává nőtte ki magát. Székhelye az 5300 fő befogadására alkalmas Sala Polivalenta.

A CSM a 2010/11-es idényben szerepelt először a román első osztályban, fennállása óta hat román bajnoki elsőséget és két második helyet, valamint 6 kupagyőzelmet is szerzett. Első bajnok címét a 2014/15-ös szezonban ünnepelhette. A következő, 2015/16-os idényben először indult az EHF Bajnokok Ligájában, amit végül meg is nyert. Érdekesség, hogy az EHF FINAL4 döntőben a Győri Audi ETO KC-t egy szoros mérkőzésen végül hétméteresekkel győzte le.

A jelenlegi keretben két egykori győri játékos, Laura Glauser és Crina Pintea is szerepel. Vezetőedzőjük 2019 óta a bukaresti születésű Adrian Vasile. Az együttesbe újonnan érkezett Vilde Ingstad a Team Esbjergből, Laura Flippers a Paris 92-ből, Monika Kobylinska a Brest Bretagne-tól, Jennifer Gutiérrez a városi rivális Rapid Bukaresttől, Trine Ostergaard pedig a Bietigheimtől.

A 2022/23-as szezonban a Bajnokok Ligájában a legjobb nyolcig jutott a CSM Bucuresti, ahol a Team Esbjerg állította meg őket. A legrangosabb európai kupasorozatban a csapat legeredményesebb játékosa Cristina Neagu volt, 118 találattal.

Az EHF Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában, 2023. szeptember 23-án 16:00 órakor lép pályára a Győri Audi ETO KC a CSM Bucuresti vendégeként. A mérkőzést a Sport1 televíziós csatorna élőben közvetíti. A sípot Maike Merz, valamint Tanja Kuttler fújja majd.