Négygólos győzelmet aratott a Győri Audi ETO KC csapata a CSM Bucuresti ellen az EHF női Bajnokok Ligája 3. fordulójában 2023. szeptember 23-án. A hét mérkőzése titulust kapó, Polyvalent Hallban 16:00-kor kezdődő találkozón Stine Oftedal 100-jára lépett pályára ETO-mezben BL-meccsen, az MVP-nek választott Brattset Dale pedig 200. BL-gólját lőtte győri színekben. Az első félidőben hamar ötgólos előnyre tett szert a zöld-fehér csapat. Ugyan kétszer is egyenlíteni tudott a Bukarest, a szoros hajrá végül ETO-győzelmet hozott.

A Ryu, Brattsett Dale, Hovden, Haugsted, Szöllősi-Schatzl és a 100. BL-meccsén pályára lépő Oftedal hatos védekezett Toft kapuja előtt a mérkőzés elején, ugyanis a CSM Bucuresti vezette az első támadást. Az 1. percben egy labdaszerzést követőn Hovden szerezhetett volna vezetést, de lövése nem jutott a kapuba. Az első gólra a 3. perc elejéig kellett várni, Ryu találatával 1-0-ra vezetett az ETO. A 6. percben az izomsérüléséből visszatérő Gros értékesítette az első győri hétméterest (3-1). A 10. percben Toft védett ziccerlövést, ezt követően Szöllősi-Schatzl kétszer is betalált, így 7-3 állt az eredményjelzőn. A nyolcadik ETO-gólt Brattset Dale szerezte, aki ezzel 200-jára volt eredményes győri mezben a BL-ben. Negyedóra elteltével már ötgólos fórban játszott csapatunk (9-4). Az ezt követő percekben a Bukarest megrázta magát, ezért a 24. percben Kirkely edző első időkérését használta fel. A házigazda alakulat 11-11-nél egyenlíteni tudott, de az ETO gólcsendjét Győri-Lukács megtörte és 11-12-re módosította az eredményt. A 26. percben de Paula kapott kétperces kiállítást, majd újra egyenlített a CSM Bucuresti (12-12). Az egálról való elrugaszkodás a zöld-fehéreknek sikerült jobban, 14-12-re vezetett 30 perc játékot követően.

A második félidőt Toft védéssel, Ryu és Gros pedig gólokkal kezdte, a 34. percben 13-16-ra állt a mérkőzés. A Bukarest a 37. percben ismét egyenlített, erre de Paula, Hovden és Brattset válaszolt, így újra az ETO vezetett a 40. percben (20-17). A majd hatperces gól nélküli periódust a román együttes zárta le, amelyre Brattset Dale válaszolni tudott (18-21). Ezután Toft kétszer is hárított, Ryu ötödik góljával ugyanakkor négygólosra hízott az ETO fór. Az 52. percben Kirkely másodjára is időt kért, az utolsó öt percre mégis kétgólos előnyből fordult csapatunk. Toft védett, Brattset Dale hetedjére talált be a kapuba és Szöllősi-Schatzl is eredményes volt, ismét hárommal vezetett az ETO. Nem sokkal a vége előtt Gros újabb hétméterest értékesített, Oftedal pedig megdobta a 27. találatot. A találkozó legjobbjának Brattset Dalét választották meg. CSM Bucuresti – Győri Audi ETO KC: 23-27.

Ulrik Kirkely, vezetőedző, Győri Audi ETO KC: „Ahogyan előzetesen vártuk, kemény mérkőzést játszottunk a CSM Bucuresti ellen. Nagyot küzdöttünk, sokat dolgoztunk védekezésben, Sandra Toft pedig fontos momentumokban tudott védeni. Elégedett vagyok, ahogyan a találkozót elkezdtük, de leginkább az első 15 perc az, ami büszkeséggel tölt el. A végjátékban okosan játszottunk, ezért tudtuk megnyerni a meccset.”

Stine Oftedal, Győri Audi ETO KC: „Rengeteget készültünk erre a találkozóra, pontosan tudtuk, hogy nem elég jól játszani a Bukarest ellen, végig fontos volt, hogy koncentrációnkat fenn tudtuk tartani. Voltak olyan pillanataink, amikor egy kissé alábbhagyott a lendületünk, de fejben erősek voltunk, ezért hamar le tudtuk küzdeni ezeket a periódusokat. Örülök, hogy nyerni tudtunk.”

Adrien Vasile, vezetőedző, CSM Bucuresti: „A Győr remekül játszott a találkozón. Sok jó figurát tudtunk alkalmazni a mostani mérkőzésen, amelyeket ellenfelünk le tudott reagálni. A folytatásban azon szükséges dolgoznunk, hogy hibáinkat minél hamarabb kijavítsuk.”

Laura Glauser, CSM Bucuresti: „Nem emelnék ki egyéni teljesítményt semmiképpen, mert csapatként kell fellépnünk minden meccsen. Két mérkőzést veszítettünk el már az idei BL-kiírásban, ami megnehezíti a céljainkat. Mostantól még keményebben kell edzenünk, küzdeni fogunk, hogy a kívánt eredményeket elérjük.”

Fotó: CSM Bucuresti