A honlapunkon elindított szavazás állása azt mutatja, hogy legtöbben a Hypot szeretnék Görbiczék ellenfeléül. Az biztos, hogy utazás szempontjából ez lenne a legkedvezőbb, ugyanis a Maria Enzersdorf-i csarnok mindössze 129 km-re van Győrtől. Az elmúlt két évtized osztrák sztárcsapata idén ismét remekel a Bajnokok Ligájában. A "halálcsoportnak" (Slagelse, FTC, Kometal) is tartott D jelû kvartettben öt forduló után 100%-os és már biztosan csoportelső. Olyan sztárok szerepelnek a keretében, mint a kézilabda litván-osztrák nagyasszonya, Ausra Fridrikas, a román-osztrák Gabriella Rotis-Nagy, vagy a három koreai Oh Seong Ok, Kim Cha Yun és Han Su Hee. De nem szabad megfeledkezni ragyogó brazil játékosairól, a beállós Piedaderól és a jobbszélső Alexandra Nascimentoról, a bosnyák Acimovicról vagy a nagyszerû orosz kapusról, Olga Sankoról sem.
Szurkolóink kívánságlistájának második helyén egy ugyancsak eddig pontveszteség nélkül álló gárda, a Larvik szerepel, amely a címvédő Viborgot, az EHF Kupa-döntős Podravkát és a német Lipcsét megelőzve végzett a C csoport élén. A tavalyi KEK-elődöntőben az ETO által kiejtett gárda kerete nem nagyon változott. A kapuban továbbra is a dán olimpiai bajnok Lene Rantala parádézik, a gólokat pedig a jobbátlövő Linka Riegelhuth szórja, aki jelenleg 50 találattal vezeti a BL-góllövőlistáját. Persze rajtuk kívül is számos neves játékos alkotja a norvég bajnok keretét: Karoline Dyhre Breivang, Inger Sofie Heieraas, Elisabeth Hilmo, Kari Mette Johansen, Tonje Larsen, Brigitte Settem vagy az orosz Olga Chernova mind-mind ismert név a kézilabda világában. Különösen figyelmeztető jel lehet, hogy eddig szinte meg sem szorították a vikingeket, akik a Viborgot például 12 gólos "zakóval" küldték haza Larvikból. A három lehetséges ellenfél közül viszont Larvik a legnehezebben megközelíthető helyszín, mintegy 1400 kilométerre található Győrtől.
Szinte senki sem szeretne találkozni a negyeddöntőben a Krim Mercator Ljubljanával, amely az Aalborgot, a Ribarroját és a Volgográdot előzte meg az A csoportban. Eddig mindössze egy veresége van, amit Aalborgban szedett össze. A szlovén bajnok kerete is bombaerős. Három magyar játékosát (Pálingert, Sitit, Kindlt) senkinek nem kell bemutatni. Legnagyobb klasszisuk talán az orosz beállós Bodnieva, de az ukrán Vergelyuk és Jatsenko, az orosz Alizar, a szlovén Derepasko, Freser, Stefanisin, Kurent és Oder is a világ legjobbjai közé tartozik posztján. Larvikhoz képest Ljubljana szinte a szomszédban van, hiszen mindössze 400 kilométerre van Győrtől és biztosan sokan indulnának el buzdítani kedvenceiket a Rába-partjáról.

 

Hypo NÖ

Larvik HK

Krim Ljubljana