A K&H női kézilabda liga előrehozott 6. fordulója 2023. szeptember 27-én nagyarányú Győri Audi ETO KC győzelmet hozott a Kisvárda Masters Good ellen. A 18 órakor a kisvárdai Városi Sportcsarnokban rendezett mérkőzésen már az első félidő végére magabiztos ETO-előny alakulat ki. A második játékrészben a két csapat közti differencia tovább nőtt, valamint játéklehetőséget kapott Dobány Kitti, Farkas Júlia és Farkas Eszter is.

A Győri Audi ETO KC keretéből ezúttal kimaradt Sandra Toft és a klubvezetés, valamint a dél-koreai kézilabda-szövetség megegyezése alapján hazája válogatottjával az Ázsia Játékokon szereplő Ryu Eun Hee.

A kezdő hetesben viszont szerepet kapott Szöllősi-Schatzl, Oftedal, Nze Minko, Gros, Brattset Dale, Győri-Lukács és Duijndam. A mérkőzés első gólját a 2. percben Brattset Dale szerezte. Az első 10 perc igazi gólzáport és 6-4-es ETO-vezetést hozott. Ezt követően csapatunk magasabb sebességre kapcsolt és hatgólos előnyre tett szert, így negyedóra játékot követően már 6-12 állt az eredményjelzőn. Köszönhetően a hatékonyan működő győri hatosfalnak és Duijndam védéseinek, a két csapat közötti különbség folyamatosan nőtt, a 24. percben Gros és de Paula találataival nyolcgólos fórban ment a zöld-fehér alakulat (9-17). Másfél perccel a félidő vége előtt Kirkely edző első időkérését felhasználta, majd megszületett a 20. ETO-gól. Az első játékrész végén 12-20-ra álltak a felek.

A folytatásban pályára lépett Farkas Júlia és Hovden is. A második félidő első találatát de Paula szerezte 12-21-re módosítva az eredményt. Ezután Duijndam hetest hárított a 33. percben, majd Farkas Júlia beállította a 10 gólos ETO-vezetést (12-22). A 42. percre kialakult az addigi legnagyobb győri előny, és megszületett csapatunk 30. gólja (15-30). A hajrához közeledve a különbség állandósulni látszott, Farkas Eszter és Dobány Kitti is játékidőt kapott Kirkely mestertől 20-36-os állásnál. Az utolsó gólt Hovden szerezte, így alakult ki a végeredmény. Kisvárda Masters Good - Győri Audi ETO KC: 23-39.

Ulrik Kirkely, vezetőedző, Győri Audi ETO KC: „Egy olyan csapat ellen játszottunk, amely sok jól szervezett támadást vezetett, egy az egy elleni párharcban kemények volt. A fő célunk az volt, hogy 60 percen keresztül megfelelően tudjunk koncentrálni. Ez remekül sikerült, így összejött a győzelem.”

Farkas Júlia, Győri Audi ETO KC: „Az eleje ugyan még szoros volt, de nagyon jó mérkőzést tudtunk játszani. Az első félidő végére sikerült a magabiztos előny kialakítása. A második félidő utolsó 10 percében ugyan voltak figyelmetlenségeink a védekezésben, de összességében jó mérkőzésen vagyunk túl.”

Józsa Krisztián, vezetőedző, Kisvárda Masters Good: „Ameddig erővel bírtuk, megpróbáltuk felvenni a tempót az ETO-val, az első 20 percben voltak olyan dolgok, amelyek a saját szintünkön lévő ellenfelek ellen később használni tudunk majd. A nagy különbség a lerohanásokban volt a két csapat között, minden hibánkat megbüntetett az ETO.”

Sápi Gréta, Kisvárda Masters Good: „Úgy gondolom, hogy egész jó mérkőzést tudtunk játszani. Az első 10 perc után fej-fej mellett haladtunk. Úgy kezdtük a találkozót, ahogy szerettük volna. Hamar elfáradtunk, így kialakult a nagyobb különbség. A második félidőben több jó megoldásunk volt, ebből tudunk tanulni.”