Az EHF női Bajnokok Ligája 4. fordulójában a Győri Audi ETO KC a WHC Buducnost BEMAX együttesét fogadja az Audi Aréna Győrben. A vendégek az ETO-tól kölcsönben játszó Háfra Noémivel érkeznek a találkozóra. A 2023. október 1-én 16 órakor kezdődő meccset a Sport1TV élőben közvetíti.

A Buducnost egy fiatal játékosokból álló jó csapat. Mindig izgalmas ellenük játszani, mert a keretében tudhat olyan tapasztalt kézilabdázót is, mint Milena Raicevic, aki a montenegróiak vezére is egyben. Számunkra az a legfontosabb, hogy az elmúlt mérkőzések tapasztalataira építkezve, saját játékunkat precízen építsük fel. Jó a hangulat a csapaton belül, mindenki motiváltan várja ezt a találkozót” – mondta Ulrik Kirkely.

Küzdős mérkőzéseket játszottunk a Buducnost ellen korábban, most nagyon fiatal csapattal érkeznek. Keményen kell védekeznünk ellenük, de mindent megteszünk, hogy jól felkészüljünk a találkozóra. A csapatunkról azt mondhatom, minden mérkőzésen egyre jobban játszunk. Azért dolgozunk, hogy ezt a formát a teljes szezonra vetítve fenn tudjuk tartani, Hazai pályán a szurkolóink biztosan jó hangulatot teremtenek majd” – vélekedett Kari Brattset Dale.

A Buducnost együttesét 1949-ben alapították. A legsikeresebb montenegrói együttes 33-szor nyerte meg a nemzeti bajnokságot és 27-szer a kupát.

A nemzetközi kupasorozatokban is sikeresnek mondhatja magát. 1987-ben megnyerte az EHF-Kupát, 2006-ban és 2010-ben pedig a Kupagyőztesek Európa Kupáját. 2006-ban épp a Győri Audi ETO KC-t múlta felül a döntőben, a hazai 25-25-ös döntetlen után három góllal győzött a visszavágón. A Bajnokok Ligájában kétszeres győztesnek mondhatja magát a Buducnost, ráadásul első győzelmét 2012-ben ismét csapatunk ellen szerezte. A finálé hazai mérkőzésén, Veszprémben 29–27-re győzött az ETO, majd a visszavágón kétgólos vereséget szenvedett Podgoricában (27–25). Idegenben lőtt több góllal akkor a montenegrói alakulat bizonyult jobbnak. A BL-sikerüket 2015-ben a Budapesten megrendezésre kerülő FINAL4-on a Larvik legyőzésével ismételte meg.

A Bojana Popovic vezette Buducnost hét érkezőt jelentett be a 2023/2024-es idényre: Háfra Noémi kölcsönjátékosként az ETO-ból, Ann-Cathrin Giegerich Debrecenből, Neslihan Caliskan Kastamonuból, Kalidiatou Niakaté CSM Bucurestitől, Beyza Karacam a Vipers Kristianstadból, Tanja Asanin az SCM Ramnicu Valceaból, Anastasija Marsenic a Molde HK Eliteből.

A Buducnost a Bajnokok Ligája 2023/2024-es idényében jelenleg az A-csoport ötödik helyén áll, egy győzelemmel és két vereséggel.

A mérkőzést a Sport1 televíziós csatorna élőben közvetíti 2023. október 1-én 16 órától. A találkozót Dorian Sirbu, Victor Serdiuc bírói kettős vezeti majd.

Szurkolóink a belépőjegyeiket a Győri Audi ETO KC hazai mérkőzéseire elővételben az ETO KC Shopban (9021 Győr, Baross Gábor u 21.) vagy online a jegymester.hu weboldalon válthatnak. Helyszíni jegyértékesítés a mérkőzés kezdete előtt 2 órával, a kapunyitással egyidőben, 14:00-kor indul az Audi Aréna Győr főbejárati jegypénztárában.