Sima ETO-győzelmet hozott az EHF női Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulója. A Győri Audi ETO KC 37-19 arányban diadalmaskodott a WHC Buducnost Bemax ellen. Az Audi Aréna Győrben 2023. október 1-én 16 órakor kezdődő mérkőzés első félidejében Brattset Dale és Nze Minko is jubilált. A második játékrészben Duijndam hetest hárított, Farkas Eszter és Farkas Júlia pedig értékes játékperceket tölthetett a pályán.

A mérkőzést Toft kezdte a kapuban, az első támadást pedig az Nze Minko, Hovden, Brattset Dale, Szöllősi-Schatzl, Oftedal, Haugsted hatos vezette. Csak a második percben született meg az első gól Brattset Dale révén (1-0), amelyet követően Haugsted következett egy átlövéss, így a 4. percben már 2-0-ra vezetett az ETO. A lendületes kezdés ezúttal is sikerült, a 10. percben már a harmadik találatát szerző Hovden 7-2-re módosított az állást. A 13. percben szerzett 11. ETO-gól egyben a 600. győri mezben lőtt gólja volt Brattset Dalénak (11-5). A két csapat közti különbség onnantól nagy iramban nőtt, a 20. percben 14-6-os győri vezetés állt az eredményjelzőn. A 23. percben kialakult a 10 találatos előny, amelyet a 700. gólját szerző Nze Minko állított be (16-6). Négy perccel később megszületett a 20. ETO-egység is Linn Blohm révén. Nagyszerű Toft védésekkel a 30. percre kialakult az addigi legnagyobb differencia, 15-tel, 23-8-ra vezetett csapatunk.

A második játékrészben pályára lépett Győri-Lukács, a kapuban pedig Duijndam váltotta Toftot. A félidő első győri gólját Nze Minko lőtte a 35. percben (24-10). A 40. percre újra magasabb tempóra kapcsolt csapatunk, Szöllősi-Schatzl góljával 26-13-ra vezetett a Győri Audi ETO KC. A 44. percben pályára lépett Farkas Eszter és de Paula, aki visszaállította a 15 gólos fórt 30-15-nél. Nem sokkal később Duijndam hetest hárított, az 50. percre az előny még tovább hízott, Győri-Lukács két góljával 32-16-ra állt az ETO. A hajrában, az 59. percben Farkas Júlia góljával 18 találattal lépett el Kirkely edző együttese, onnantól csupán a végeredmény volt kérdés. Győri Audi ETO KC-WHC Buducnot BEMAX: 37-19

Ulrik Kirkely, vezetőedző, Győri Audi ETO KC: „Mindig élményszámba megy a Buducnost ellen játszani, most láthatjuk, hogy fiatal csapatot építenek. Nagyon elégedett vagyok az első félidőben mutatott teljesítményünkkel. A második játékrészben ugyan kicsit csökkent a koncentrációnk, de összességében jó mérkőzést játszottunk.”

Ana Gros, Győri Audi ETO KC: „Nagyot küzdött a Buducnost. A találkozó elejétől keményen védekeztünk, tudtunk reagálni az ellenfél minden húzására. Remek meccset játszottunk, elégedetten jöhettünk le a pályáról.”

Bojana Popovic, vezetőedző, WHC Buducnost BEMAX: „Nagyszerű mérkőzést játszott a Győri Audi ETO KC. Nem voltunk készen az első félidőben, minden hibánkat góllal büntették. Tudtuk, hogy nehéz lesz, minden labdáért meg kellett küzdenünk, nem voltunk kemények egyáltalán. Jónéhány sérült játékosunk nélkül kellett pályára lépnünk. Türelmesnek kell lennünk, mindenkit top szintre kell hoznunk.”

Háfra Noémi, WHC Buducnost BEMAX: „Mindig nehéz itt játszani, főleg, amióta légiós vagyok, de ilyen közönség előtt pályára lépni felüdülés volt. Meg kell néznünk, milyen hibákat ejtettünk a meccsen, de ha megtaláljuk, és kijavítjuk a csorbákat, akkor jó találkozókat fogunk játszani a jövőben.”