2023. október 4-én a Győri Audi ETO KC csapata a Vasas SC vendégeként folytatja szereplését a K&H női kézilabda liga előrehozott, 11. fordulójában a Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokban. Előzetesen Ulrik Kirkely vezetőedző és Ana Gros beszélt a várakozásokról.

„A Vasas számos jó játékossal vágott neki a 2023/24-es versenykiírásnak, jó csapatnak tartom őket. Jelen pillanatban a mi feladatunk, hogy csakis a saját játékunk finomhangolásán dolgozzunk. Legfontosabbnak azt tartom, hogy újra megszerezzük a két pontot a bajnokságban” – nyilatkozta Ulrik Kirkely vezetőedző.

„Minden magyar bajnoki mérkőzés fontos számunkra. Még inkább tökéletesíteni tudjuk azt a munkát, amelyet a szezon eleje óta folytatunk. Éppen ezért minden csapat ellen úgy kell kiállnunk, hogy 100 százalékot nyújtsunk a pályán. A következő találkozón is az lesz a célunk, hogy a két pontot megszerezzük.” – mondta Ana Gros.

A Vasas SC együttese jelenleg a tabella 7. helyén áll. Az eddig lejátszott 4 mérkőzéséből 2 győzelem és 2 vereség szerepel a fővárosiak neve mellett. A 2023/2024-es versenykiírásban a 102 dobott gól mellett 109 kapott találatot jegyezhet magáénak az alakulat. A kék-piros csapat a középmezőnyben a Moyra Budaörssel halad egymáshoz hasonló eredményekkel, csupán a kedvezőtlenebb gólkülönbség miatt nem helyezkedik el a pontverseny előkelőbb pozíciójában. A házi góllövőlistát Szilovics Fanni vezeti 25 góllal, akit Juhász Fanni és Vámosi Panna követ 16, valamint 11 találattal.

A Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokban a sípot a Bátori Bence Martin és Szécsi Lantos Boldizsár bírói kettős fújja majd.