Nagyszerű győzelmet szerzett a K&H női kézilabda liga előrehozott 11. fordulójában a Győri Audi ETO KC. Ulrik Kirkely együttese magabiztosan, 40-20-ra győzte le a Vasas SC-t. A Sterbinszky Amália Csarnokban Linn Blohm 50. magyar bajnoki mérkőzésén lépett pályára a 2023. október 4-én 18 órakor kezdődő találkozón. A második félidő 10. percében egy 20 perces gólcsendet követően kapott ismét találatot az ETO, és újra játéklehetőséghez jutott Farkas Eszter és Farkas Júlia is.

A Győri Audi ETO KC a Blohm, Gros, Szöllősi-Schatzl, de Paula, Győri-Lukács, Haugsted, Toft kezdőösszeállításban lépett pályára. Az első ETO-gólt Győri-Lukács szerezte a 2. percben (1-1). A vezetést érő találatot az 50. magyar bajnoki mérkőzését játszó Linn Blohm lőtte az 5. percben (2-1). Ezt követően a különbség elkezdett duzzadni, Toft remek védéseinek és a feszes védekezésnek köszönhetően a 10. percben már 6-2-re vezetett csapatunk. Ezt követően emberelőnyben játszhatott az ETO, amelynek végére kialakult az addigi legnagyobb differencia, öt találattal 8-3-ra lépett el a zöld-fehér csapat. A 18. percben Haugsted kiállítása alatt sem fogyott a győri előny, Szöllősi-Schatzl 12-5-re módosította az állást. Az olló tovább nyílt a játékrész végére, 30 percet követően 12 góllal, 20-8-ra vezetett az ETO.

A második félidőt Duijndam kezdte a kapuban, Hovden, Farkas Júlia, Farkas Eszter és Broch is beszállt a játékba. A 31. percben Farkas Júlia rögtön góllal indított (8-21). A 34. percben Hovden első találatával már 15-tel vezetett csapatunk. A 40. percben húsz perc után kapott újra gólt az ETO, amelyre Oftedal válaszul megdobta a 26. győri találatot (9-26). Az ezt követő kettős emberhátrány sem törte meg a zöld-fehérek lendületét, majd szűk negyedórával a lefújás előtt megszületett a 30. ETO-gól Farkas Júlia révén (13-30). Az 54. percben duplázó Nze Minko beállította a húszgólos fórt, így a hajrára csak a győzelem mértéke maradt kérdés. Hovden megszerezte a 40. győri gólt. Vasas SC-Győri Audi ETO KC: 20-40

Ulrik Kirkely, vezetőedző, Győri Audi ETO KC: „Ez egy olyan mérkőzés volt, amely megint iskolapéldája lehet a folyamatosan íródó játékkönyvünknek. Magas szinten tudtuk tartani a koncentrációt, amely megmutatkozik a végeredményben is.”

Farkas Júlia, Győri Audi ETO KC: „Célunk az volt, hogy 60 percen keresztül kiegyensúlyozott játékot tudjunk mutatni. A meccs elejét leszámítva ez maximálisan sikerült.”

Konkoly Csaba, vezetőedző, Vasas SC: „Meggyőzően és keményen átgázolt rajtunk a Győri Audi ETO KC. Kevés taktikai célunkat tudtuk megvalósítani, a játék lassítását igyekeztünk előtérbe helyezni. Sok hiba csúszott a játékunkba a második félidőben, így kialakult a nagyarányú különbség.”

Sirián Szederke, Vasas SC: „Magabiztosan kézilabdázott a Győr. A mi szempontunkból az a legfontosabb egy ilyen mérkőzésen, hogy a lehető legtöbbet tanuljuk és a jövőben szorosabb találkozókat tudjunk játszani.”