Biztossá vált, hogy távozik Győrből az idei évad végén Ana Gros. A kiváló balkezes átlövővel hosszabbítani tervezett a Győri Audi ETO KC, de a játékos otthonában, Szlovéniában képzeli el jövőjét.

Nem hosszabbítja meg lejáró kontraktusát klubunkkal a szlovén balkezes lövő, Ana Gros. A remek játékos 2022 nyarán húzta fel ismét a zöld-fehér szerelést, amikor kétéves szerződést kötött a Győri Audi ETO-val. 

“Ana Gros egy világklasszis játékos, öröm vele együtt dolgozni. Képességeit már az előző szezonban is bizonyította, így már tavasszal megkerestük hosszabbítási ajánlatunkkal. Hosszas mérlegelés után úgy döntött, hogy nem Győrben folytatja pályafutását, hanem privát céljait is mérlegelve hazatér Szlovéniába. Döntését természetesen elfogadtuk, azonban az idei szezon feladatai még előttünk állnak, közösen dolgozunk tovább a sikerekért" - nyilatkozta Endrődi Péter, a Győri ETO Kft. ügyvezetője.

“Nagyon jól érzem magam Győrben, és tudom hogy az ETO-ban van mindig a legnagyobb lehetőség megnyerni címeket. Most azonban eljött az idő, hogy a kézilabda mellett saját magam céljait is szem előtt tartsam. Erre leginkább otthon van lehetőségem, ezért annak ellenére, hogy a klub marasztalt, én a távozás mellett döntöttem. Ez még nem a búcsú ideje, hiszen júniusig mindent megteszek majd a csapat sikereiért a többiekkel közösen. Nagy céljaink vannak, amiket szeretnénk elérni” - mondta Ana Gros.

A szlovén jobbátlövő második alkalommal szerepel Győrben. 2010 és 2012 között karrierje elején csatlakozott az ETO-hoz, majd egy évtizeddel később, 2022-ben tért vissza csapatunkhoz. Eddig összesen 484 gólt szerzett 136 mérkőzésen zöld-fehér mezben.