Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) női klubok érdekvédelmi szervezete a Woman’s Forum Club Handball szokásos évi elnökségi ülését tartotta, ahol a Győri Audi ETO KC-t Szabó Tamás nemzetközi igazgató képviselte.

A női (WFCH) és a férfi kézilabda klubok szervezete (FCH) együtt tartja minden évben elnökségi ülését október elején Mallorcán. Az eseményre nem csak a klubok szervezetének elnökségi tagjai voltak hivatalosak, hanem az Európai Kézilabda Szövetség elnöke, valamint az EHF és az EHF Marketing legfelsőbb vezetése is meghívót kapott. A kétnapos tanácskozás kiváló alkalmat jelentett a kontinens kézilabda életének főszereplői számára, hogy átbeszéljék a kézilabdasport kihívásait, illetve a jövő terveit.

“A női és a férfi szervezet elnöksége ilyenkor gyülik össze minden évben. A top klubokat tömörítő szervezeteink vezetése a sportág jövőjét igyekszik jó irányba terelni. Az EHF vezetésével egyetemben megvitatjuk az aktualitásokat. Az év során rengeteg meeting zajlik szűkebb körben, illetve online, de sosem lehet megfeledkezni a személyes kapcsolatok fontosságáról. Nem az egyes klubok problémáira fókuszálunk, hanem globális, a sportágat érintő és befolyásoló kérdésekre keresünk közösen válaszokat, megoldásokat ” - nyilatkozta klubunk nemzetközi igazgatója, Szabó Tamás.

A kétnapos ülésen az EHF intézményrendszerében működő bizottságok munkájáról számoltak be a klubképviselők részletesen az Elnökség részére, de többek között szóba kerültek a versenyrendszer kérdései és a szervezet kapcsolatai a többi szakági szereplővel is.