A Győri Audi ETO KC csapata 2023. október 29-én az EHF női Bajnokok Ligája csoportkör 6. fordulójában az IK Savehof otthonába látogat. A találkozót vasárnap 14 órától a Sport1 televíziós csatorna élőben közvetíti. A mérkőzést megelőzően Ulrik Kirkely vezetőedző és Veronica Kristiansen latolgatta az esélyeket.

„Láttuk, hogy a Savehof mennyire nehezen kezdte a Bajnokok Ligája szezonját. Mint minden svéd csapatra, rájuk is jellemző, hogy a védekezésük nagyon kemény tud lenni – ráadásul Johanna Bundsen személyében remek kapussal rendelkeznek. A mi részünkről a cél továbbra is változatlan, folytatni szeretnénk azt a magas koncentrációjú játékot, amelyet az elmúlt meccseken mutattunk” – mondta Ulrik Kirkely vezetőedző.

„A Bajnokok Ligájában minden megtörténhet! A Savehof hazai pályán mindig kemény ellenfél tud lenni, de azt gondolom, mi jól felkészültünk a találkozóra. Ami a visszatérésem illeti, jól érzem magamat, örülök, hogy ilyen jól sikerült az utóbbi időszak. Nyilván sok munkát kell még elvégeznem, hogy újra a legjobb formámban legyek. Persze csak lépésről lépésre haladok, de jó újra pályára lépni” – fogalmazott Veronica Kristiansen.

Az IK Savehof elnevezésű klubot 1950-ben alapították Partille városában. Az egyesület férfi és női szakosztályt egyaránt működtet. Mérkőzéseiket a 4000 fő befogadására képes Partille Arénában játszák.

A svéd csapat nem szerepelt az EHF női Bajnokok Ligája előző versenykiírásában, legutóbb a 2021/22-es szezonban léptek pályára a legrangosabb európai kupasorozatban. Akkoriban a csoportkör során megszerzett 7. helyük a búcsút jelentette a skandináv alakulatnak.

Az IK Sävehof vezetőedzője Jesper Östlund. A csapat a 2023/24-es idényre egy érkezőt igazolt Thea Stankiewicz személyében. Meglepetésre a svéd bajnokság legutóbbi fordulójában kikapott a Savehof, így a bajnoki tabella második helyére csúszott vissza.

A találkozót Barbora Bocakova és Lucia Janosikova vezeti majd, a Sport1TV pedig élőben közvetíti 2023. október 29-én 14 órától.