Többször hallani lehetett arról az elmúlt időben, hogy komoly gondok vannak a győri férfi kézilabda háza táján. Hallani lehetett elmaradt fizetésekről, vitákról az  önkormányzattal a csarnokhasználatot illetően, és a múlt héten már a klub megszûnése volt a téma. Pedig a kilencvenes években még a magyar kézilabda egyik meghatározó alakulata volt az ETO, sőt a csapat egyik legeredményesebb, és talán legnépszerûbb játékosa, Iváncsik Mihály három kiváló palántával gazdagította a honi kézilabdát - Iváncsik Tamással készült interjúnkat már olvashaták a pénteki rangadót követően. Természetesen a magyar válogatott két szélsője, az Iváncsik testvérek éppen ebben az egyesületben nevelődtek.
Ám úgy tûnik, hogy aki meghonosította a városban a női kosárlabdát, az az utolsó pillanatban segítő kezet nyújthat a kéziseknek is. A győri klub honlapján közzé tett Régió Rádió által készített beszélgetés alapján leszûrhető, hogy Szíjjártó Péter tisztában van az ETO nehéz anyagi helyzetével, és már meg is tette az első lépéseket a tartozások kiegyenlítésére (egy hónapnyi elmaradt járandóság kifizetéséről esett szó). Felháborodottan utasította el azokat az utóbbi években felröppent vádaskodásokat, miszerint a női kosárlabda Győrbe hozatala járult volna hozzá a férfi kézilabda csapat sorvadásához. Mint mondotta: " Aki egy kicsit is ért utánnanézett ennek, az tudja, hogy az egyik alma, a másik meg körte..."  - bár elismeri, hogy tett ezzel kapcsolatban egy szerencsétlen nyilatkozatot.
Szíjjártó külön kihangsúlyozta, hogy a klub megszûnése az egész magyar kézilabdára csapást mérne, hiszen az ott végzett nevelőmunka már sok sztárcsapatnak nevelt ki játékosokat -bár ennek nyilván kevésbé örülnek a Rába partján. Egy általa meg nem nevezett befektetővel (szponzorral) vannak előrehaladott tárgyalások, hogy a szezon végéig támogassák a csapatot. A következő évtől már nyugodt, stabil gazdálkodást ígér az új elnök. Sztáregyüttest nem, ámbátor egy biztos háttérrel rendelkező, nem az egyik napról a  másikra élő, saját nevelésekre támaszkodó, szerethető csapatot ígér a jövőre.
Hangsúlyozta, hogy az önkormányzat szerepvállalása fontos lenne (és nőni is fog várhatóan), de mégis a piactól, vagyis magánvállalatoktól szeretné a mûködéshez szükséges pénzt előteremteni. Ám ehhez mindenképpen szükség van arra, hogy az önkormányzat támogatása és szerepvállalása egy kiszámítható közeget jelentsen a támogatni szándékozók számára.
Dícsérő szavakkal illették a csapatot a legnehezebb időkben sem magára hagyó, kiváló szakember Tóth Lászlót, valamint szó volt még a legnagyobb értékek, vagyis a fiatal, tehetséges játékosok megtartásáról. A nagyszerû mesteredző kapcsán (összeg említése nélkül) méltánytalanul kevésnek nevezte meg a klub által nyújtott anyagiakat, és a közeljövőben ezen mindenképpen változtatni szeretne. Ezzel együtt -vagy éppen e miatt - Tóth egy példakép kell, hogy legyen minden sportember számára -szögezte le.
Tehát mindenképpen jó hírekkel szolgálhatunk a győri (és úgy általában a magyar) kézilabdáért szorítóknak. Hiszen egy olyan bajnokságban, ahol két külföldiekkel telitûzdelt sztáregyüttes küzd az aranyéremért évek óta, igenis fontos egy szimpatikus, saját nevelésekre építő vidéki fellegvár. A szakmai háttér már adott...most már csak a pénznek kell a helyén lennie...