Övé a győztesek csapatacímmel jelenik meg könyv Vanyus Attiláról, a Győri Audi ETO KC örökös tiszteletbeli elnökéről. A kötet bemutatója 2023. november 10-én lesz.

Győri vagyok, lokálpatrióta vagyok, de nagyon. Diákkorom után nem is mozdultam ki a városból. Egyszer próbált elcsalni egy nagyobb csapat, de mondtam nekik: ráfáznátok velem, mert én ETO-s vagyok és nálatok is az maradnék. A vérem is zöld-fehér – ezt mondja magáról Vanyus Attila. Ez a hozzáállása vezérelte egész életében, melynek nagyobb részét a győri női kézilabda klub élén töltötte el.

A könyvben ő maga meséli el élete történetét, számos érdekes sztorival és megfontolt értékelésekkel edzőkről, játékosokról, a kézilabdáról. Az olvasó megtudhatja, hogyan épített fel szinte a nulláról indulva egy olyan csapatot, amely aztán a világ legjobbja lett.

A történetet számos interjú teszi még színesebbé. A régi szép időkről Fodor B. Péter mesél, a korábbi játékosok közül pedig megszólal Görbicz Anita, Pálinger Katalin, Kocsis „Böbe”, Mátéfi Eszter, Ana Dokic, Aurelia Bradeanu, Katrine Lunde, Eduarda Amorim. A riválisok képviselői közül Kökény Bea és Németh András személyében, korábbi MKSZ-vezetőként pedig Sinka László mondja el történeteit. A szurkolók nevében Gellért Tamás és Menyhárt Ferenc szólal meg.

Minden bizonnyal örömmel olvassák, lapozzák majd az Audi ETO kedvelői a kiadványt, melynek közönségbemutatója a 22. Győri Könyvszalonon lesz november 10-én 15 órakor a Győri Nemzeti Színház nagyszínpadán. A két szerző Somodi Géza és Cséfalvay Attila mellett ott lesz Vanyus Attila, Görbicz Anita és Ana Dokic is. A beszélgetést Meronka Péter vezeti.

Várunk minden érdeklődőt, kézilabda szurkolót, győri lokálpatriótát!