Újabb két pontot gyűjtött be a Győri Audi ETO KC csapata a K&H női kézilabda liga 8. fordulójában, miután legyőzte a NEKA együttesét. A 2023. november 8-án 18:30-kor az Audi Aréna Győrben játszott találkozón Ryu Eun Hee 50. magyar bajnoki mérkőzésén lépett pályára, míg Farkas Júlia 50. alkalommal viselte az ETO-mezt. Emilie Hovden is jubileumot ünnepelhetett, hiszen megszerezte 50. magyar bajnoki gólját.

A keretből kisebb sérülés miatt ezúttal is kimaradt Ana Gros.

A NEKA ellen Duijndam kezdett a kapuban, előtte pedig a Győri-Lukács, az 50. magyar bajnoki mérkőzésén pályára lépő Ryu, Nze Minko, Brattset Dale, de Paula, Szöllősi-Schatzl vezette az első támadást, amelyet Győri-Lukács góllal fejezett be. Ezt követően Nze Minko duplázott, így a 3. perc közepére 3-0-ra vezetett az ETO. A 10. percre már ötgólos volt a győri fór (6-1), majd a vendégek két gyors találatot szereztek. Ez sem törte meg a zöld-fehér lendületet, a feszes védekezésnek és a gördülékeny támadójátéknak köszönhetően a differencia tovább duzzadt. A 21. percben 12-4 állt az eredményjelzőn. A félidő hajrája gólzáport hozott, 30 percnyi játék után 19-10-es ETO-vezetés alakult ki.

A második félidőt Duijndam két védéssel, Szöllősi-Schatzl és Hovden pedig egy-egy góllal indította (21-10). A kemény hatosfalas győri védekezés a 41. percre meghozta az addigi legnagyobb különbséget, akkor 25-13 arányban vezetett csapatunk. A 45. percben Kirkely vezetőedző felhasználta első időkérését, majd ezt Nze Minko találata, Oftedal duplája és Ryu gólja követte. Utóbbi egység az 50. percben 30-16-ot jelentett az ETO javára. A meccs végén Hovden megszerezte 50. NBI-es gólját, amellyel kialakult a végeredmény. Győri Audi ETO KC – NEKA: 35-21.

Ulrik Kirkely, vezetőedző, Győri Audi ETO KC: „Nagy tisztelet illeti az ellenfelet, hiszen úgy játszottak ellenünk, hogy már előttünk egy mérkőzést a csapattagok egy része lejátszott. Összességében elégedettek lehetünk a mai teljesítményünkkel, sok célt kitűztünk a támadó- és védekezőjátékban is, ezeket sikerült is elérni.”

Veronica Kristiansen, Győri Audi ETO KC: „Nagy sebességgel játszott a NEKA, teljesen lenyűgözött, ahogyan ezek a fiatal játékosok küzdöttek. A jó védekezésük folyamatosan komoly tartást adott nekik.”

Bakó Botond, vezetőedző, NEKA: „Nem volt kérdés, melyik csapatnak volt nagyobb esélye a mai találkozón. Azt gondolom, a mieink megpróbálták a maximumot kihozni a mérkőzésből. Úgy álltunk ki a meccsre, hogy azt megelőzően a csapatunk nagy része az ifi fordulón is pályára lépett. Más célokat követünk, mint az ETO. Látjuk, melyek azok a területek, amelyekben fejlődnünk kell.”

Pálmai Liza, NEKA: „Felszabadultan szerettünk volna játszani teher nélkül. A mérkőzést megilletődve kezdtük. Onnantól próbáltuk azokat a részfeladatokat teljesíteni, amelyeket megbeszéltünk, azt gondolom, többé-kevésbé sikerült teljesítenünk.”