2023. november 11-én az SG Bietigheim Handball elleni idegenbeli mérkőzésen lép pályára a Győri Audi ETO KC csapata az EHF női Bajnokok Ligája csoportkörének 7. fordulójában. A találkozót szombaton 20 órakor a Sport1TV élőben közvetíti. Az előzetes várakozásokról Ulrik Kirkely vezetőedző és Linn Blohm fogalmazta meg gondolatait.

„A Bietigheim ellen minden bizonnyal kemény, nehéz mérkőzés vár ránk. A hazai pálya mindig plusz erőt ad az amúgy is erős összeállítású együttesnek. A mi feladatunk az lesz, hogy még magasabb szinten játsszuk saját játékunkat. Bizonyára ez lesz a kulcsa annak, hogy a két pontot mi szerezzük meg” – tekintett előre Ulrik Kirkely vezetőedző.

„A BL-csoport második helyén álló együtteshez utazunk. Ha megnézzük az elmúlt mérkőzéseken milyen eredményeket értek el, láthatjuk, csak az Odense ellen szenvedtek vereséget. Jó fizikumú, erős kvalitású játékosaik vannak. Éppen ezért küzdős, nehéz meccsre számítok. Ugyanakkor remélem, mi leszünk azok, akik szerencsésen jönnek ki az összecsapásból” – mondta Linn Blohm.

A német csapatot 1997-ben alapították Bietigheim városában. Az együttes 2010-ben jutott fel a német elsőosztályba, a legnagyobb sikerét pedig 2017-ben érte el, amikor először nyerte meg az első osztályú német versenykiírást. 2022-ben a nemzeti bajnokságot, kupát, és a szuperkupát, valamint az Európa-ligát is megnyerték.

A 2023/24-es szezontól a dán Jacob Vestergaard vezetőedző dolgozik az alakulat élén. Az idényre pedig öten érkeztek a német csapathoz: Faluvégi Dorottya az ETO-tól, Sofia Hvenfelt a Kobenhavn Handboldtól, Isabella Andersson H 65 Höörtől, Klara Biric a Lokomotíva Zagrebtől míg Anne Eith Johansen az Ajax Kobenhavntől igazolt át.

A mérkőzést Jelena Vujacic és Andjelina Kazanegra kettős vezeti majd, a Sport1TV pedig élőben közvetíti 2023. november 11-én 20 órától.