A Győri Audi ETO KC csapata megőrizte veretlenségét az EHF női Bajnokok Ligájában 2023. november 11-én az MHP Arénában. A BL-csoportkör 7. fordulójában 20 órakor kezdődő találkozón Győri-Lukács Viktória 150., Szöllősi-Schatzl Nadine pedig 100. BL-találatát szerezte győri mezben.

A kapuban Toft kezdett, a Szöllősi-Schatzl, Nze Minko, Oftedal, Brattset Dale, Ryu, Hovden hatos az első támadást vezette, amelyet Oftedal gólszerzéssel zárt le. Mindkét csapat tempósan indította a találkozót, azonban a lendület technikai hibákat szült, a 6. percben 3-1 állt az eredményjelzőn. Az újabb ETO-találatot szintén Oftedal lőtte a 9. percben (4-2). Ezt követően három gólt szerzett a zöld-fehér csapat, így a 13. percre egyenlíteni tudott (4-4). A Bietigheim következő gólját követően Kirkely vezetőedző felhasználta első időkérését. A két csapat ezután is fej-fej mellett haladt, a 21. percben 8-8-ra álltak a felek. A fordulatot a 27. percben Duijndam büntető hárítása, majd Győri-Lukács 150. győri mezben dobott BL-gólja hozta, amivel egyenlíteni tudott (10-10). A félidő végén Szöllősi-Schatzl is jubilált, ő a 100. BL-találatát szerzete csapatunk játékosaként. Így alakult ki 30 perc játékot követően a 10-12-es eredmény.

A második játékrészre feljavuló zöld-fehér támadójátéknak köszönhetően a 35. percre már négygólos ETO-előny alakult ki (15-11). Onnantól Ulrik Kirkely együttese magasabb tempóra kapcsolt, bő negyedórával a lefújás előtt kialakult az addigi legnagyobb, hétgólos differencia (16-23). Nem kellett sokat várni a tízgólos vezetésre: Blohm az 53. percben 30-20-ra módosította az állást. A mérkőzés végére ugyan két gólt faragott a különbségen a német csapat, a felszabadult kézilabdát játszó ETO végül sima győzelmet aratott. A hét mérkőzésén az MVP-nek járó díjat pedig Ryu Eun Hee kapta. SG BBM Bietigheim – Győri Audi ETO KC: 26-34

 

Ulrik Kirkely, vezetőedző, Győri Audi ETO KC: „Úgy gondolom, hogy a Bietigheim komoly nyomást helyezett ránk a mérkőzés elején. A későbbiekben lépésről lépésre építettük fel a játékunkat. A második félidőre összeállt a védekezésünk és pontosabbak voltunk támadásban, végül sikerült a győzelem.”

Estelle Nze Minko, Győri Audi ETO KC: „Kemény játék volt, ahogyan arra számítottunk. Fontos találkozón vagyunk túl, a csapat ugyan sok hibát ejtett, mégis úgy gondolom, hogy örülhetünk a győzelemnek.”

Jakob Vestergaard, vezetőedző, SG BBM Bietigheim: „Az első 25 percben tudtuk nyújtani azt a 100%-os teljesítményt, amivel szorosabbá tehettük volna a találkozót. A második félidőben keményebb védekezést mutatott a Győr, mi pedig sok hibával játszottunk támadásban.”

Kaba Gassama Cissokho, SG BBM Bietigheim: „Nehéz meccset játszottunk. Az első félidőben szinte egálban voltunk a Győrrel. A második játékrészben viszont nem tudtuk a védekezésüket megtörni. Egy hét múlva a visszavágón megpróbáljuk kijavítani a mostani hibáinkat.”