2023. november 15-én a K&H női kézilabda liga 9. fordulójában az FTC Rail Cargo Hungaria ellen lépett pályára a Győri Audi ETO KC csapata. Óriási küzdelemben, de sajnos az Elek Gyula Arénában maradtak a bajnoki pontok. A 19 órakor kezdődő mérkőzésen Linn Blohm 100. ETO-mezes találkozóján lépett pályára.

Ana Gros kisebb húzódás miatt nem szerepelt a játékoskeretben.

A kezdőkapus ezúttal Toft volt. A mérkőzés első támadását az Oftedal, de Paula, Szöllősi-Schatzl, Brattset Dale, Ryu, Hovden hatos vezette, amelyből Oftedal rögtön gólt szerezett. A találkozó eleje kiélezett küzdelmet hozott, a 8. percben 3-3 állt az eredményjelzőn. Ezt követően ugyan a Ferencváros került minimális előnybe, negyedóra elteltével azonban 7-6-ra vezetett a hazai csapat. Az ETO ezután kettős emberhátrányba került, mivel Ryu és Haugsted kétperces kiállítást kapott, de az egyenlítés így is sikerült – Hovden a 18. percben 8-8-ra módosította az állást. A fővárosiak újabb fórra tettek szert, a 26. percben 13-10-re vezettek. Ulrik Kirkely első időkérését ekkor használta fel. A 27. percben Duijndam váltotta Toftot a kapuban. A félidő végén 16-11-re húzott el a hazai együttes.

A második játékrészt Haugsted góllal kezdte, majd Brattset Dale duplázott, így a 34. percre 17-14-re zárkózott az ETO. A Ferencváros viszont hamar visszaállította az ötgólos különbséget, a 43. percben 23-18-ra vezettek. Kirkely vezetőedző újra időt kért, amelyet Nze Minko gólja követett. A kapuba visszatért Toft, de a fordulatot a kapuscsere sem hozta meg. Az 51. percben 27-20-as FTC-vezetés alakult ki, majd Ulrik Kirkely a harmadik időkérést is felhasználta, az áttörést azonban ez sem hozta meg. FTC-Rail Cargo Hungaria – Győri Audi ETO KC: 28-22

Ulrik Krikely, vezetőedző, Győri Audi ETO KC: „El kell ismernem, megérdemelten nyerte az FTC a mérkőzést. Sokkal tudatosabban játszottak, mint mi. Most le kell ülnünk, kielemezni a találkozót, hogy a folytatásban újra megtaláljuk a magunk játékát.”

Kari Brattset Dale, Győri Audi ETO KC: „Tudjuk, hogy a Ferencváros sosem könnyű ellenfél. Tovább kell mennünk, nem szabad, hogy ez a vereség megtörjön minket. Köszönjük a szurkolóinknak, hogy ennyien eljöttek és buzdítottak minket.”

Allan Heine, vezetőedző, FTC-Rail Cargo Hungaria: „Büszke vagyok a játékosaimra. Remekül dolgoztak védekezésben, támadásban egyaránt. Remélem, ezt a formát tovább tudjuk vinni.”

Tomori Zsuzsanna, FTC-Rail Cargo Hungaria: „A védekezés és a kapusteljesítmény is nagyszerű volt ma. Több hete próbálunk arra az útra lépni, hogy folyamatosan jobban szerepeljünk. Ez a győzelem kell ahhoz, hogy magabiztosak legyünk a következő meccseken.”