A Győri ETO Kft. ügyvezetése egy újabb játékossal zárta le a tárgyalásokat. A korábban nyilvánosan is meghatározott klubstratégiát követve egy olyan fiatal, ám nagy tapasztalattal bíró játékossal, Kristina Jörgensennel írtunk alá középtávú kontraktust, aki megfelelően illeszkedik a szakmai és a klubvezetés terveibe.

A 2024/25-ös szezon csapatának kialakítása lassan a végéhez közeledik, és egy újabb játékos érkezése válik biztossá. Fiatal, ám mégis rutinos, nemzetközileg elismert játékossal szerződött le csapatunk három évadra. A dán válogatott kulcsjátékosa, Kristina Jörgensen nyártól a Győri Audi ETO KC csapatában folytatja pályafutását.

„Büszkén jelenthetem be Kristina Jörgensen érkezését. A még mindig csak 25 éves játékos korát meghazudtoló módon értett játékát csodálja a szakma. Képességei nem csak támadásban, de védekezésben is a női mezőny egyik legsokoldalúbb, legveszélyesebb, leghasznosabb játékosává teszik. Érkezése csak még tovább erősíti a jövő évad keretét. Külön öröm számomra, hogy a tárgyalások során elmondta, hogy számára egy nagy álom vált valóra azzal, hogy Győrbe szerződhet. Érezzük, hogy a projektünk vonzó a topjátékosok számára, akik a stabilitást, a szakmaiságot és az eredményességet helyezik a fókuszba a jövőjüket illetően. Továbbra is azért dolgozunk nap mint nap, hogy a Győri Audi ETO visszakerüljön az őt megillető helyre, a női kézilabdázás csúcsára” – nyilatkozta Endrődi Péter a Győri ETO Kft. ügyvezetője.

„Egy álom vált valóra a Győrbe szerződésemmel. A világ egyik legjobb csapatáról van szó, akik ha hívnak mindenképp elgondolkodsz. Nekem nem kellett sokat agyalnom, hiszen régóta az volt a vágyam, hogy Győrben játsszak. Kívülről az látszik, hogy Győrben minden adott a sportolónak a csúcsteljesítmény elérésére. Maximalista vagyok, és imádok nyerni, ezért is volt könnyű a döntés, hiszen az ETO-ban is mindig ezek az elvárások. Nagyon várom, hogy a fantasztikus Audi Arénában léphessek pályára a remek győri szurkolótábor előtt. A jövő év csapata már most jól néz ki, alig várom, hogy nyáron én is csatlakozzak. Természetesen addig még jelenlegi klubom sikeréért küzdök, de várom már a nyarat, hogy én is zöld-fehér szerelést húzhassak magamra” – mondta Kristina Jörgensen.

A dán irányító-lövő 25 éves, és a francia Metz gárdájából érkezik 2024 nyarán Győrbe. Klubszinten pályafutását szülővárosa, Horsens csapatában kezdte, majd a Skanderborg és a Viborg csapatait erősítette. 2022-ben igazolt Franciaországba, a Metz gárdájához, ahol francia bajnok és kupagyőztes lett. 2017-ben mutatkozott be a dán felnőtt női válogatottban, ahol 2021-ben világbajnoki bronzérmet, 2022-ben pedig Európa-bajnoki ezüstérmet nyert. Dánia korosztályos csapataival 2015-ben ifjúsági EB aranyérmet, 2016-ban pedig világbajnoki ezüstérmet ünnepelhetett. 2017-ben tagja volt a világbajnoki bronzérmet szerző dán junior válogatottnak.