2023. december 15-én került megrendezésre a 26. női kézilabda-világbajnokság két elődöntője, amelyek során kiderült, hogy Norvégia és Franciaország játszhat a döntőben a világbajnoki aranyéremért. Emellett Hollandia is lejátszotta és megnyerte első helyosztós mérkőzését, ezáltal december 17-én az ötödik helyért léphet pályára.

Norvégia jutott elsőként a fináléba, miután a hosszabbítás utolsó percében megszerezte a győztes találatot, amely 29-28-as győzelmet jelentett Dániával szemben. Az ETO-játékosok közül Stine Oftedal 5, Line Haugsted 1 gólt szerzett a találkozón.

A vasárnapi döntőbe könnyebb mérkőzésen került Franciaország, miután kilencgólos győzelmet aratott Svédország ellen 37-28 arányban. A Győri Audi ETO KC irányítója, Estelle Nze Minko, valamint beállója, Linn Blohm egyaránt 4-4 találatot jegyezhetett a meccsen.

Hollandia három góllal, 28-25-re nyert Montenegró ellen, így az ötödik helyért játszhat a világbajnokság zárónapján. A győri érdekeltségű kézilabdázók közül Yvette Broch 3 góllal, míg Rinka Duijndam hét védéssel, 41%-os hatékonysággal járult hozzá a sikerhez.

A decemberi 17-i zárónap programja:

Az 5. helyért: 13:00, Németország-Hollandia

A 3. helyért: 16:00, Svédország-Dánia

A döntő: 19:00, Franciaország-Norvégia