A francia válogatottal világbajnoki címet szerző Hatadou Sako érkezik jövő nyáron Győrbe. A hálóőr 3 éves kontraktust írt alá egyesületünkkel.

Miután biztossá vált, hogy Silje Solberg nem hosszabbít szerződést klubunkkal a Győri ETO Kft. ügyvezetése Ulrik Kirkely vezetőedzővel közösen megkezdte a tárgyalásokat a poszt megfelelő megoldása érdekében.

„Nagyon szűk azon nemzetközi elit játékosoknak névsora, akik számunkra számításba jöhettek. Biztos voltam már a szerződés aláírásakor is abban, hogy Hatadou Sako a legmegfelelőbb választás, egyrészt ismerve eddigi pályafutását, másrészt mivel egy nagyszerű, sikeréhes embert ismertem meg személyében. A világbajnokságon mutatott teljesítménye is csak megerősített ebben az érzésemben. Egy olyan kapus csatlakozik hozzánk 2024 nyarán, aki a női mezőny egyik legdinamikusabb és legkiszámíthatatlanabb hálóőre. Remekül ki fogják egészíteni egymást Sandra Tofttal. Büszke vagyok, hogy Hatadou részese kíván lenni a hosszútávú projektünknek, így hároméves szerződést írtunk alá” - nyilatkozta Endrődi Péter, a Győri ETO Kft. ügyvezetője.

„Nagyon boldog vagyok, hogy nyártól én is tagja lehetek a Győri Audi ETO KC csapatának. Jól ismerem a klubot, hiszen többször is játszottunk már egymás ellen, és tudom, hogy Győrben kézilabdázni valami egészen más. Régóta megfogalmazódott bennem az érzés, hogy szeretnék egyszer én is ennek a klubnak, az ETO-családnak a része lenni. Komoly ambíciókat vázoltak fel számomra a klub vezetői, a hosszútávú stratégiai gondolkodás vonzó volt számomra. Tudom, hogy nagyok az elvárások Győrben, de szeretem a kihívásokat! Várom már a nyarat, de addig természetesen minden erőmmel jelenlegi csapatom sikeréért dolgozom” - mondta Hatadou Sako.

A 2023-as női kézilabda-világbajnokságon Franciaországgal aranyérmet szerző Hatadou Sako 28 éves, a francia bajnok Metz gárdájából érkezik Győrbe 2024 nyarán. A szenegáli felmenőkkel rendelkező hálóőr Franciaországban született, pályafutását a Noisy Le Grand csapatában kezdte, majd az OGC Nice-ben szerepelt négy szezonon keresztül. 2020-ban lett a Metz játékosa. A francia válogatottban idén mutatkozott be világversenyen, és tevékeny részese volt az aranyérmet szerző gall csapat sikerének. A Metz színeiben eddig kettő francia bajnoki címet és kupagyőzelmet ért el, 2022-ben pedig bronzérmet nyert az EHF Bajnokok Ligájában. 2019-ben a francia bajnokság legjobb kapusának is megválasztották.

Fotó: Equipes de France de Handball