2024. január 3-án 17 órakor a NEKA ellen folytatódik a K&H női kézilabda liga szezonja. Az előrehozott 21. fordulóban Balatonboglárra látogat a Győri Audi ETO KC csapata. A találkozót megelőző várakozásokról Ulrik Kirkely vezetőedző és Sandra Toft nyilatkozott.

„Mindig izgalmas az, amikor a világbajnokságot követően visszatérnek a játékosok a klubcsapathoz. Annak ellenére, hogy szinte mindenki részt vett a vb-n, mégis különböző eredményeséggel szerepeltek ott. Most a legfontosabb, hogy minél hamarabb visszatérjünk az ETO-s játékrendszerünkhöz és teljesítményünkhöz” – mondta Ulrik Kirkely vezetőedző.

„A NEKA egy fiatal csapat, amely mindig óriási küzdőszellemmel harcol. Biztos vagyok benne, hogy nem épp a legkönnyebb meccsünk lesz ellenük, hiszen 6 hét után játszunk újra együtt. Vissza kell rázódnunk az ETO-rutinba. Jó lesz újra a klubcsapatban pályára lépni, nagyon várom már a találkozót” – fogalmazott Sandra Toft.

A NEKA együttese az NBI 13. helyéről folytatja szereplését, miután az eddig lejátszott 10 mérkőzése 2 győzelemmel és 8 vereséggel végződött. A balatonboglári együttes neve mellett 237 dobott gól és 289 kapott találat szerepel. A legtöbb gólt Győri Viktória és Bató Lili szerezte eddig, 35-35 találattal a házi góllövőlista élén állnak. A harmadik legeredményesebb pedig Faragó Lea, aki 30 gólt lőtt.

A játékvezetők Benya-Hantos Dorina és Kovács Kamilla lesznek. A találkozót az M4 Sport kézilabdás Youtube-csatornája élőben közvetíti.