Sima győzelemmel kezdte az új évet a Győri Audi ETO KC csapata, miután a K&H női kézilabda liga 21. fordulójában magabiztos játékkal múlta felül a NEKA együttesét. A 2024. január 3-án 17 órakor kezdődő mérkőzésen Estelle Nze Minko 100. magyar bajnoki meccsén lépett pályára zöld-fehér mezben, valamint értékes játékpercekkel gazdagodott két ETO-akadémista, Farkas Eszter és Varga Dalma is.

A játékoskeretből ezúttal kimaradt Győri-Lukács Viktória, Ryu Eun Hee, valamint Silje Solberg is.

A kezdőhetesben ugyanakkor Gros, Brattset Dale, Hovden, Szöllősi-Schatzl, Oftedal, de Paula és Toft kapott szerepet. A meccs elején komoly lendületet vett az ETO, ugyanis a 6. percben már 5-0-ra vezetett. Az ötgólos fór állandósulni látszott a találkozó elején, negyedóra elteltével 6-11 állt az eredményjelzőn csapatunk javára. Ezt követően az ETO-ban 100. magyar bajnoki mérkőzésén pályára lépett Nze Minko is, aki rögtön gólt szerezett (7-13), valamint Hovdent Varga Dalma váltotta a jobbszélen. A 24. percben Kirkely vezetőedző felhasználta első időkérését. Ezután a balszélen játéklehetőséget kapott Farkas Eszter is. A félidei eredményt végül Kristiansen állította be, harminc percet követően 20-15-re vezetett a zöld-fehér csapat.

A második játékrész elején Duijndam állt a kapuba, Broch és Haugsted pedig a belső hármas pozíciókban védekezett. A holland beállós ráadásul gyorsan két gólt dobott, így máris 22-15-re vezetett a győri együttes. A tempósabb kézilabdára váltó ETO folyamatosan növelni tudta a különbséget, így a 44. percben Blohm és Gros találataival 22-31-re módosult az állás. Tíz perccel a lefújás előtt tízgólos előnyben játszhatott csapatunk, Kirkely mester viszont másodjára is időt kért. A megnyugtató különbség a folytatásban tovább duzzadt, amely lehetővé tette, hogy Farkas Eszter és Varga Dalma még komolyabb tapasztalatot szerezzen NBI-es mérkőzésen. A legvégén Duijndam hetest hárított, így alakult ki a végeredmény. NEKA-Győri Audi ETO KC: 28-43.

Ulrik Kirkely, vezetőedző, Győri Audi ETO KC: „Megtiszteltetés volt újra egy ilyen fiatal, tehetséges, elszánt játékosokból álló csapat ellen pályára lépni, voltak olyan percek, amikor meg tudták nehezíteni a dolgunkat. Ami minket illet, régen volt, hogy legutóbb együtt játszott az ETO, kell egy kis idő, amire újra formába lendülünk. Összességében elégedett lehetek.”

Kari Brattset Dale, Győri Audi ETO KC: „Nem épp a legegyszerűbb meccset játszottuk, sokat hibáztunk az első félidőben. A támadójátékunkkal elégedett vagyok, a kapott 28 gól soknak mondható, de győzni tudtunk, így örülök a végeredménynek.”

Bakó Botond, vezetőedző, NEKA: „Próbáljuk a pozitívumokat levonni a találkozóból. A mi tempónkban megpróbáltuk azt mutatni, amelyre képesek vagyunk valójában. Mindig fontos egy fejlődő csapat életében, hogy ezt megtegyük. A 43 kapott gól nagyon sok, a védekezésünk nem működött, ezen mindenképpen javítanunk szükséges.”

Wald Kíra, NEKA: „Köszönhetően a csapattársaimnak, sok labdát kaptam tőlük, ezért úgy érzem, jó játékot nyújtottam. A meccs egészét tekintve, a védekezésben sokat kell fejlődnünk.”