Folytatódnak a Győri Audi ETO KC 2024/25-ös keretének kialakításával kapcsolatos bejelentések. Biztossá vált, hogy három játékos idén nyáron elhagyja klubunkat, valamint véglegessé vált a jobbátlövő poszt is a következő szezonra. 

A Győri Audi ETO KC vezetősége újabb tárgyalásokat zárt le a következő szezon kapcsán. Biztossá vált, hogy a nyártól jobbátlövő poszton a korábban bejelentett Dione Housheer mellett Ryu Eun Hee szerepel a csapatban, akivel klubunk életbe léptette a szerződésében meglévő opciót a következő szezonra.

„Eun Hee kivételes játékos, hihetetlen magas a játékitelligenciája, védekezése kiemelkedő, és nagyon erős vezetői karaktere is van. Óriási tisztelet övezi a csapaton belül, ami köszönhető alázatos, szorgalmas edzésmunkájának is. A jobbátlövők nemzetközileg a kapusok után a legkeresettebb játékosok, és nagyon szűk a merítési lehetőség. Hiszünk abban, hogy Eun Hee rutinja és tapasztalata segíteni fogja Dione Housheer beilleszkedését, akivel remek párost alkotnak majd” – nyilatkozta Endrődi Péter ügyvezető.

„Boldogan vállaltam a következő szezont, hiszen jól érzem magam Győrben. A csapat egysége kiemelkedő, a klub igazán profi és minden évben a legmagasabb célokért küzdhetünk. Szerintem nagyon jól néz ki a jövő évi keret, így örömmel fogadtam el a klub megkeresését az opció életbe léptetése kapcsán” – nyilatkozta Ryu Eun Hee.

Biztossá vált az is, hogy három játékos nyáron elhagyja majd klubunkat és máshol folytatja pályafutását.

Yvette Broch a szezon végén befejezi aktív sportolói pályafutását. A kiváló beálló már az idei szezont is csak a klub kérésére vállalta, és most úgy döntött, hogy szerződése lejárta után már nem folytatja máshol pályafutását.

„Nagyon nehéz volt a döntés, de úgy érzem itt az idő, hogy nyáron végleg befejezzem a pályafutásom. Pár éve nem is gondoltam volna, hogy Győrből, az ETO-ból fogok visszavonulni. Örülök, hogy itt szerepelhetek, és minden nap úgy kelek fel, hogy igazán nagy dolgot kell alkotnunk a lányokkal. Búcsúzkodni még nem akarok, hiszen messze a szezon vége, és egy csodálatos utazás vár még ránk” – mondta Yvette Broch.

Biztossá vált, hogy a szezon végén Szöllősi-Schatzl Nadine is elhagyja klubunkat. A szélső lejáró szerződését nem hosszabbította meg a klubvezetés, aki így távozik nyáron csapatunkból.

„A klub vezetése és a vezetőedző korábban már tájékoztatott a szezon során a döntésről, hogy nem kívánják meghosszabbítani a szerződésem. Elfogadtam a döntésüket. A szezon végéig minden tőlem telhetőt megteszek a csapatért, hogy minden célunkat elérjük” – mondta Szöllősi-Schatzl Nadine.

A klubvezetés úgy döntött, hogy kapus poszton visszatér a hagyományos, két kapusos rendszerhez, ami azt jelentette, hogy a jövő évi keretben Sandra Toft és Hatadou Sako mellett nem maradt hely Rinka Duijndam számára. A hálóőr 1+1 éves kontraktusából így a klub nem élt az opció jogával a 2024/25-ös szezon tekintetében.

„Hálás vagyok a lehetőségért, amit itt Győrben kaptam. Sokat tanultam, csodálatos szurkolók előtt játszhattam, és a legjobb játékosokkal játszottam. Ezeket az élményeket magammal viszem, amikor nyártól egy másik csapathoz csatlakozom. De még nincs itt az ideje, hogy búcsúzunk, hiszen hosszú út áll előttünk a BL-ben és a bajnokságban is” – mondta Rinka Duijndam.

„Úgy érzem a keret átalakítása kapcsán sikerült minden tárgyalást korrekten lefolytatni azokkal a játékosokkal is, akikkel végül nem kötöttünk újabb kontraktust. Mindannyian fantasztikus sportemberek, tudom, hogy mindent megtesznek a csapat sikeréért egészen az utolsó pillanatig. Nem szeretnék most már búcsúzni, hiszen rengeteg a közös feladat előttünk” -zárta gondolatait Endrődi Péter ügyvezető.