Az EHF női Bajnokok Ligája csoportkörének 10. fordulójában is győzni tudott a Győri Audi ETO KC az Odense Handbold ellen. A Sydbank Arenában 2024. január 13-án 18 órakor kezdődő mérkőzés első félidejében gólerősen játszott Estelle Nze Minko és Bruna de Paula is. A második játékrészben pedig Szöllősi-Schatzl Nadine jubilált, aki megdobta a 300. gólját győri mezben.

A kapuban Toft kezdett, előtte az Oftedal, Szöllősi-Schatzl, de Paula, Brattset Dale, Ryu és Hovden hatos támadott.

A találkozó első gólját a 4. percben Gros szerezte hétméteresből, majd az Odense gyors találatokkal kisebb előnyhöz jutott. A győri szempontból nehezebben induló meccs 10. percében előbb de Paula egalizált, Oftedal révén pedig fordított az ETO (5-4). Ezt követően gyorsan háromgólos fórt alakított ki a zöld-fehér csapat. A két együttes közti különbség a 20. percre állandósulni látszott, akkor 11-8-ra vezetett a győri alakulat. A fordulat ezután következett; Toft hárítani tudott, Nze Minko kétszer volt eredményes, így a 23. percben öt góllal, 13-8-ra lépett el csapatunk. A félidő végén a jobb védekezést és támadójátékot mutató hazaiak faragni tudtak hátrányukon, ezért 30 percet követően csupán 13-15 állt az eredményjelzőn.

A második játékrész négy győri találattal indult, így a 35. percre 13-19-re módosult az állás. A 40. percben Kirkely vezetőedző felhasználta második időkérését. Ezután az ETO-előny öt gól környékén stabilizálódni látszott, az utolsó 10 percre 27-22-es győri vezetéssel fordultak a felek. A játékrész hajrájában újra zárkózni kezdett az Odense, ezért Kirkely mester ismét időt kért. Ezt követően megszületett a 30. ETO-gól is, amely Szöllősi-Schatzl 300. ETO-mezes találata volt. A mérkőzést emberhátrányban befejező zöld-fehér csapat végül megnyerte a mérkőzést. Odense Handbold – Győri Audi ETO KC: 30-31

A meccs legeredményesebb győri játékosai Bruna de Paula és Estelle Nze Minko lettek, akik egyaránt 6-6 gólt szereztek.

Ulrik Kirkely, vezetőedző, Győri Audi ETO KC: „Felékszülésünk során is ilyen mérkőzésre számítottunk, azt a formáját hozta a hazai csapat, amit vártunk tőlük. Nem adhattuk fel egy percig sem a küzdelmet, amikor több gólos előnyt alakítottunk ki, akkor sem hagyhatott alább a figyelmünk, mert azonnal feljöttek ránk. Ennek ellenére úgy érzem, kézben tudtuk tartani az irányítást, nagyjából meg tudtuk azt valósítani, amit terveztünk és amit szerettünk volna még annak ellenére is, hogy adódtak dekoncentráltabb időszakaink, amikor sokat hibáztunk védekezésben és támadásban egyaránt. Örülünk azonban a győzelemnek, megtartottuk veretlenségünket.”

Stine Oftedal, Győri Audi ETO KC: „Odensében mindig nehéz játszani. Az elmúlt évekhez képest ezúttal jobban kezeltünk bizonyos helyzeteket ebben az arénában. Ha csupán a végeredményt nézzük, azt lehet mondani, szoros találkozón vagyunk túl, de ez nem teljes mértékben igaz. Az első és második félidőben is voltak olyan periódusok, amikor öt-hatgólos előnyt is ki tudtunk harcolni, többek között a sok kétperces kiállításunk azt eredményezte, hogy vissza tudott zárkózni a dán együttes. A győzelemmel elégedettek lehetünk.”

Fotó: Odense Handbold/Lau Nielsen