2024. január 17-én a K&H női kézilabda liga 12. fordulójában a Győri Audi ETO KC győzött a DVSC Schaeffler ellen. A 18 órakor kezdődő rangadón Stine Oftedal 150. NBI-es mérkőzésen lépett pályára, Ana Gros pedig 6 találatig jutott az első félidőben. A második 30 perc rengeteg izgalmat tartogatott, valamint Silje Solberg fontos pillanatokban tudott hárítani.

A meccskeretből ezúttal Rinka Duijndam és Emilie Hovden maradt ki. A kezdőhetest Solberggel a kapuban, támadásban a Szöllősi-Schatzl, Haugsted, Brattset Dale, Gros, Győri-Lukács és a 150. NBI-es mérkőzésen pályára lépő Oftedal hatossal határozta meg Kirkely vezetőedző. 

A találkozó kezdetén két gólt szerzett a DVSC, az ETO-egyenlítésig az 5. percig kellett várni, akkor Gros volt eredményes (2-2). A két együttes fej-fej mellett haladt, negyedóra elteltével 5-5 volt az állás. Ezt követően ismét a vendégek kerültek kétgólos előnybe, ami a 20. percben az első győri időkérést eredményezte. Az újabb egál a 23. percben Gros hétméteresével alakult ki (7-7). A 26. percben Solberg ziccert hárított, majd Szöllősi-Schatzl és Nze Minko gólokat szereztek, ezért kétgólos fórra a győri alakulat tett szert (10-8). A félidő hajrájában emberhátrányba került csapatunk, az előny pedig a harmincadik percre elfogyott, így 11-11 állt az eredményjelzőn.

A második játékrész eleje szintén kiegyenlített küzdelmet hozott, a 37. percben 13-13 volt az eredmény. Az utolsó szűk negyedórára újra a zöld-fehér csapat fordult hátrányban, Kirkely második időkérését is felhasználta (16-19). Az 53. percben Solberg védését követően Győri-Lukács lőtt gólt. Gros büntetőjével 21-21-es állás alakult ki 5 perccel a lefújás előtt, az akkor pályára lépő Toft hétméterest védett, majd de Paula góljával újra az ETO vezetett. Solberg ezt követően megfogta a labdát és Oftedal lőtt a kapuba (24-22). Solberg ismételt, az utolsó percre így kétgólos előnyt alakított ki csapatunk. Kirkely harmadjára is időt kért, ezután Szöllősi-Schatzl betalált. Győri Audi ETO KC – DVSC Schaeffler: 25-23.

A mérkőzésen 7-szer is gólt szerző Ana Gros volt a legeredményesebb ETO-játékos.

Ulrik Kirkely, vezetőedző, Győri Audi ETO KC: „Kemény meccsre készültünk egy nagyszerű csapat ellen. A játék során csupán periódusukban volt jó az ETO védekezése. Silje Solberg kulcspillanatokban tudott védeni. Összességében büszke vagyok a csapatomra, a győzelemmel elégedett lehetek.”

Silje Solberg, Győri Audi ETO KC: „Nagyon szeretem az ilyen kiélezett mérkőzéseket, mint amilyet a DVSC ellen játszottunk. A legnagyobb problémánk azzal volt, hogy sok helyzetet hagytunk ki, mert jól védett Gabriel kapus. Bíztató, hogy a hárításaimmal tartást tudtam adni a csapatnak.”

Szilágyi Zoltán, vezetőedző, DVSC Schaeffler: „Mindent elmond a mérkőzésről a végeredményben kialakult csekély különbség. Sok ilyen jellegű találkozót játszottunk a Győrrel a közelmúltban. Ezúttal még több hit és szerencse kellett volna, hogy megnyerjük a meccset. Mégis büszkén, elégedetten gondolok a csapatom teljesítményére.”

Catherine Gabriel, DVSC Schaeffler: „Csalódott vagyok, mert egy küzdős találkozón megszerezhettük volna a két pontot. Sok védéssel segítettem a csapatot, de ez nem ért győzelmet. Az ilyen mérkőzések motiválják a DVSC-t a jövőre nézve.”