Az EHF női Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában bebiztosíthatja a csoportelsőségét, ezáltal a negyeddöntőbe kerülését a Győri Audi ETO KC. A 2024. január 20-án 20 órakor kezdődő mérkőzésen a WHC Buducnost BEMAX együttese elleni találkozót a Sport1TV élőben közvetíti. Ulrik Kirkely és Szöllősi-Schatzl Nadine előzetesen elmondta, hogy a 2 pont megszerzése a legfőbb cél a montenegrói együttessel szemben.

„Podgoricában sosem a legkönnyebb játszani. A csapatukat olyasfajta küzdőszellem jellemzi, amely nem engedi meg, hogy a koncentrációnk ne legyen a maximumon a 60 perc alatt. A Buducnost kerete az elmúlt években ugyan kicserélődött, a sok tehetséges fiatal játékos mellett tapasztalt kézilabdázókkal rendelkeznek. A mi célunk egyértelmű, szeretnénk megszerezni az újabb 2 pontot” – mondta Ulrik Kirkely vezetőedző.

„Számításba vettük, hogy ezúttal a győzelemmel megszerezhetjük a csoportelsőséget. Mindez persze nem azt jelenti, hogy a hátralévő találkozókon nem szeretnénk nyerni. Szerintem mindenki kellően motivált a Buducnost elleni összecsapást megelőzően. Ezúttal a megszokottól eltérően, későn, este 8 órakor lépünk majd pályára, de biztos vagyok abban, hogy az egész csapat nagyon várja a meccset” – nyilatkozta Szöllősi-Schatzl Nadine.

Az ETO és a Buducnost őszi mérkőzésén magabiztos zöld-fehér diadal született 37-19 arányban. Azon a találkozón Ana Gros 9, Estelle Nze Minko pedig 8 találatot szerzett. Sandra Toft ugyanakkor remekelt a kapuban, aki 52,94%-os hatékonysággal védett októberben.

Amennyiben a Győri Audi ETO KC ezúttal is legyőzi a Buducnost együttesét, függetlenül a DVSC Schaeffler – Odense Handbold összecsapás alakulásától, csoportelsőként biztosítja helyét a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Csapatunk győzelme egyben azt is jelentheti, hogy a Debrecen is továbbjut és a BL nyolcaddöntőjében folytathatja szereplését.

A január 20-án 20 órakor kezdődő meccset a Pinar Ünlü Hatipogl és Mehtap Simsek vezeti majd. A mérkőzést a Sport1TV élőben közvetíti.