Könnyed kézilabdázással gyűjtötte be a 2 pontot a Győri Audi ETO KC csapata a 2024. január 20-án rendezett 11. EHF Bajnokok Ligája csoportköri mérkőzésen. A 20 órakor kezdődő WHC Buducnost Bemax elleni találkozón Ana Gros az első góljával 500. ETO-találatát szerezte meg. A második félidőben pályára lépő Ryu Eun Hee pedig 100. alkalommal ölthette magára az Audi ETO mezét. A győri győzelemmel az is eldőlt, hogy csoportelsőként jut a BL-negyeddöntőbe a Győri Audi ETO KC.

A találkozó első támadását Hovden, Gros, Kristiansen, Nze Minko, Szöllősi-Schatzl, Blohm felállásban építette a zöld mezben pályára lépő győri csapat, a kapuban Solberg állt. A mérkőzés első góljáig azonban a 3. percig kellett várni, akkor Nze Minko talált be az üres kapuba. A következő zöld-fehér találat jubileumként íródott, ugyanis Ana Gros 500-jára volt eredményes győri mezben (0-2). Csapatunk lendületes kezdése a 11. percre már ötgólos fórt jelentett, akkor 8-3-ra vezetetett az ETO. Az ezt követő győri gólcsend alatt ugyan zárkózott a Buducnost (9-10), de a 20. percben Szöllősi-Schatzl vezetésével újra beindult a vendég gépezet. Brattset Dale, valamint Nze Minko újabb találataival öt perccel a játékrész lefújása előtt 13-10-re lépett el Ulrik Kirkely együttese. A 30. percre a két csapat közti különbség de Paula révén egyel nőtt és 17-13-ra vezetett a Győri Audi ETO KC.

A folytatásban Toft váltotta Solberget a kapuban és játékba lépett Győri-Lukács, valamint a 100. ETO-meccsén Ryu is. A korábban kiépített vendég előny a 40. percre tovább duzzadt, újból ötgólos vezetésre tettek szert Nze Minkoék (20-15). Ezt követően lassabb tempóban, de az ellenfelek közti differencia növekedett, ezért az eredményjelzőn de Paula második góljával 18-24 állt bő tíz perccel a mérkőzés vége előtt. A hajrában kialakult az addigi legnagyobb különbség, előbb Farkas Júlia, majd Ryu volt eredményes, így 21-29-re módosult az eredmény 2 perccel a meccs befejezését megelőzően. WHC Buducnost Bemax – Győri Audi ETO KC: 21-29.

A találkozón a legtöbb győri gólt Ana Gros szerezte, aki 5-ször talált az ellenfél kapujába.

11. szezonbeli győzelmével csoportelsőként a Győri Audi ETO KC a BL-negyeddöntőbe jutott, amely egyben azt is jelenti, hogy a DVSC Schaeffler bekerült a nyolcaddöntőbe.

Ulrik Kirkely, vezetőedző, Győri Audi ETO KC: „Amikor Podgoricában játszunk, sosem számíthatunk arra, hogy bármi is könnyen megvalósulna. Ezúttal azt tudom mondani, hogy a második félidőben mutatott védekezésünk az, amelyet valóban dicséret illet. Előzetesen azt határoztuk meg, hogy meg kell nyernünk az összecsapást. Ez sikerült, elégedetten megyünk haza!”

Farkas Júlia, Győri Audi ETO KC: „Gratulálok a Buducnostnak, mert nagyszerűen játszottak. Arra számítottunk, hogy a 60 percen keresztül összpontosítanunk kell, nem számíthattunk a legkönnyebb meccsre. Számos figurát ki tudtunk próbálni, amelyet a jövőben alkalmazhatunk a játékunkban. Ugyan ejtettünk hibákat bizonyos szituációkban, de összességében elégedetten utazhatunk haza, 2 ponttal a zsebünkben.”

Bojana Popovic, vezetőedző, WHC Buducnost Bemax: „Büszke lehetek a csapatomra, mert megmutatta, hogy képes az egész meccsen küzdeni. Megtapasztaltuk, hogy milyen az, amikor csúcskézilabdát kell nyújtani ahhoz, hogy győztesként hagyd el a pályát. Tisztában vagyok azzal, hogy követtünk el hibákat, de ezekből tanulni tudunk a jövőnket illetően. Örülhetünk annak, hogy a fiatal játékosokból álló együttesünk ilyen találkozót játszhatott. Folytatjuk az építkezést!”

Nikolina Markovic, WHC Buducnost Bemax: „Az egész mérkőzés alatt harcoltunk, rengeteg technikai hibát követtünk el védekezésben és támadásban egyaránt. Ami biztató, hogy többször könnyű gólokat tudtunk lőni, szerintem elégedettek lehetünk a mutatott formánkkal.”