A női Bajnokok Ligája B-csoportjában az utolsó forduló előtt úgy is fogalmazhatnánk, hogy a csoporton belül végül a várt sorrend alakult ki. Ennek ellenére a vasárnap rendezendő Audi ETO–Lada Togliatti mérkőzés nemcsak csoportrangadónak, hanem igazi presztízscsatának is ígérkezik. A találkozó nem csupán arra ad majd választ, hogy az orosz bajnoknak sikerül-e pontveszteség nélkül, esetleg veretlenül végeznie a csoport élén, hanem arra is, hogy a magyar bajnok számára a csoportelsőség pusztán dédelgetett álom volt-e, vagy valós esély.
A győriek visszavághatnak a január 20-i mérkőzésen (31–29-re győzött a Lada) elszenvedett vereségért, s bizonyíthatják, hogy másként is alakulhatott volna az eredmény Oroszországban. Emellett továbbra is fáj nekik, hogy egy héttel korábban a norvég Trondheim otthonában 30–29-re kikaptak, mégpedig a lett bírópáros hatékony közremûködésével. Reális körülmények között ugyanis lett volna esélye Róth Kálmán edző együttesének a csoportelsőség megszerzésére.
A Lada Togliatti kitûnő erőkből álló csapat, amely tavaly is tagja volt a BL-negyeddöntő mezőnyének – ott a szlovén Krim Ljubljana búcsúztatta. Az együttesben világbajnokok szerepelnek, Marija Szidorova, Irina Bliznova, Ludmila Posztnova és Jekatyerina Malennyikova pedig tagja volt a decemberi, svédországi Eb-n ezüstérmet szerző orosz válogatottnak is. Rájuk vasárnap különösen figyelniük kell a győrieknek.
Az Audi ETO BL-menetelése egyértelmûen sikeres. Csoportjában három akadályt is botlás nélkül vett, és a tekintélyes mezőnyben biztosan szerezte meg a továbbjutást érő második helyet. A vasárnapi mérkőzés előtt Róth Kálmán edző elmondta, végre olyan hét áll csapata mögött, amelyen a BL-mérkőzések között nem kellett fontos bajnoki mérkőzést játszania.
"Sérültjeink közül Görbicz Anita már könnyített edzésmunkát végez, fut, de csak egyenes irányban, a hirtelen irányváltoztatásokra még képtelen – mondta Róth Kálmán. – Ezért csak a mérkőzés előtt várható döntés arról, szerepelhet-e. A nagy akarattal dolgozó Radulovics Bojanával megállapodtam, csak akkor kap majd játéklehetőséget, ha lövőerőben utoléri magát. Remélem, ezúttal nem lesz görcs csapatom játékában, hazai pályán győzelemmel szeretnénk befejezni a csoportküzdelmeket.”