Erőnléti állapot, felszabadultság, magas koncentráció, jó hangulat, összpontosítás, hibajavítás, kommunikáció, elemzés, megértés, sikeréhség. A szezon során érdemes megközelíteni a zöld-fehér munkát ebből a szempontból, nem csupán a végeredmények alakulásából… Így jutott a BL-negyeddöntőbe az Ulrik Kirkely vezette Győri Audi ETO KC.

Idény közben aligha engedi meg a feszített tempó, hogy mindezt kívülállóként átlássa, megértse bárki is. Szurkolóként szinte csak az tűnik fel, ha dübörög a Győri Audi ETO KC, nagy különbséggel nyer, vagy épp ennek az inverze zajlik 40x20 méteren. A kézilabda taktikai sport. Ez már sokkal mélyebb megközelítés annál, mint csupán emocionális alapon kezelni a gólszámok alakulását.

„Az első Bajnokok Ligája találkozó mindig sok szempontból tartogat magában érdekességeket. Brestben sosem könnyű játszani, az erőnléti állapotunk kulcsfontosságú lesz, mivel az ellenfél csapatában jó fizikumú játékosok szerepelnek. Ha a mérkőzés sebességét mi tudjuk meghatározni, mindenképp eredményes meccsünk lehet” – tekintett a BL-idénynyitóra Ulrik Kirkely vezetőedző szeptemberben.

Az ETO mestere a lefújást követően így vélekedett: „Nagyon örülök a két pont megszerzésének. El kell ismernem, jól játszott a Brest. Szerintem a kulcsmomentum az volt, hogy az utolsó három-négy percben melyik csapat tudta jobban kontrollálni a játék menetét. Szerencsére ez nekünk alakult kedvezően.”

Egy héttel később az Audi Aréna Győrben a DVSC Schaefflerrel szemben következett a folytatás.

„A Debrecen nagyszerű ellenfél volt. Ahogyan elkezdték a találkozót, szervezettséget mutattak. Tudtuk azt, hogy a védekezés keménységét növelnünk kellett az előző meccseinkhez képest. A második félidei formánk felszabadultságot hozott a csapatban. Sokat javult a lövő játékunk, ami miatt még inkább elégedett lehetek” – értékelt Kirkely.

A dán szakember a CSM Bucuresti elleni összecsapás kapcsán kiemelte, hogy a csapat egyre jobban fenn tudja tartani a koncentrációt hosszabb ideig. Sőt, elégedett volt azzal, ahogyan a találkozót elkezdték, de leginkább az első 15 perc az, ami büszkeséggel töltötte el akkor. A mérkőzés hajrájában az okosan menedzselt játék bizonyult szerinte döntő jelentőségűnek, ezért tudta a zöld-fehér együttes megnyerni a meccset.

A BL-idény negyedik fordulója előtt úgy fogalmazott Kirkely, hogy jó a hangulat a csapaton belül, mindenki motivált.

Az ötödik, hatodik és hetedik nekifutás az Odense Handbold, az Ik Sävehof és az SG BBM Bietigheim ellen ugyan döcögősen alakult, de a cél továbbra is változatlan maradt: folytatni azt az összpontosított játékot, amelynek építése július óta zajlik. Kirkely kitért arra a nehezebb napok után, hogy a folytatásban a „csorbákat minél hamarabb javítani szükséges, hiszen nem a legkönnyebb mérkőzések következnek”.

A 8. és 9. állomás során hazai pályán mutatta meg az ETO, hogy a fókuszált kézilabdázással fontos eredmények érhetőek el.

Tizedjére az Odense elleni idegenbeli győzelem nagy lépést jelentett a csoportelsőség felé, amelyet a 11. BL-játéknapon a WHC Buducnost Bemax ellen sikerült bebiztosítani.

Ulrik Kirkely korábban úgy nyilatkozott, „a koncentrált játék kulcsa abban rejlik, hogy rengeteget kell beszélni róla”, a felkészülések során pedig részletekig kidolgozzák azt. A vezetőedző szerint a lényeg, hogy mindig éhes legyen az ETO a sikerre. Nem az számít, hogy egy-egy meccs szoros eredményt, vagy épp 10-15 gólos győzelmet hoz. A legfontosabb megérteni azokat a nüánszokat, amelyeket máshogyan kell csinálni legközelebb.

Erőnléti állapot, felszabadultság, magas koncentráció, jó hangulat, összpontosítás, hibajavítás, kommunikáció, elemzés, megértés, sikeréhség. A szezon során érdemes megközelíteni a zöld-fehér munkát ebből a szempontból, nem csupán a végeredmények alakulásából…

Érdemes belegondolni abba is, hogy a Kirkely vezette Győri Audi ETO KC a csapatépítés töretlen állapotában 3 fordulóval a csoportkör vége előtt nyeri meg BL-csoportját és továbbjut a negyeddöntőbe.