Győri FKK- Gyöngyösi FKK 23:21 (12:9)

Mindkét együttes számára különös jelentőséggel bírt ez a találkozó, hiszen mind a kiesés elkerüléséért, mind a legjobb nyolc közé jutásért is égetően nagy szükség volt a pontokra a rendkívül kiegyensúlyozott alsóházban. Ennek megfelelően készültek a gyöngyösi szurkolók , akik mintegy százan tették tiszteletüket a vizek városában, és sokáig csak az ő hangjuktól visszhangzott a Magvassy Sportcsarnok. Talán a buzdításuknak köszönhetően zsinórban hatszor egyenlítettek a vendégek, majd a 12. percben a vezetést is átvették (6:7). Kevesen gondolták ekkor, hogy az elkövetkező 34 perc mindössze négy gyöngyösi gólt hoz majd... Pedig így történt!
Nem sokkal korábban ugyanis kapust cserélt a hazai mesteredző, és a győri védőfal is egészen nagyszerûen állta a sarat. A Majeri helyére beállt Hoffmann bravúrok sorozatát mutatta be, valamint a Schuch-Dénes középső védőpáros is pazarul védekezett. Ezzel egy időben a vendég kapu előtt elsősorban Miss és Harta révén tetszetős gólokat szerzett az ETO. Meg is dörrent a hazai publikum a kedvencek növekvő fölényét látva, valamint helyenként a játékvezetők egyik-másik ítéletét vitatva. Győri oldalról elsősorban a vendégek passzív támadójátékát, valamint a győri támadásokba időnként belehasító sípszót, míg a gyöngyösiekért szorítók a (szerintük) elmaradt kiállításokat kérték számon a Jancsó-Marcinka játékvezetői kettősön. A Gyöngyös hiába próbálkozott indításokkal, a zöld mezesek rendre visszazártak, az emberelőnyök is gyakran hátrányként mutatkoztak a gólokat tekintve. (Jellemző, hogy nem egyszer akkor is magasban volt a bírók keze, amikor a GYFKK támadott létszámfölényben), de még Farkas hétméteresét is légyként kapta el Hoffmann - igaz, a vendégek szélsője egy egészen gyermeteg ejtéssel próbálkozott. ...a hevesi szélsőknek egyébként különösen meggyûlt a bajuk a győri hálóőrrel, hiszen az első félidőben igen eredményesen játszó Papics és Farkas Roland próbálkozásainak rendre sikeresen állta útját a második játékrészben.
17:10 után fáradni kezdett a tartalékos hazai együttes, de az előny elegendőnek bizonyult, így rendkívül fontos két ponthoz jutott Tóth László csapata.