A Győri Audi ETO KC az év csapata lett, míg Estelle Nze Minko az év női sportolója díjat nyerte el a 25. Év Sportolója Győrött gálán 2024. február 1-jén. A tavalyi évben elért eredmények díjazására szervezett rangos eseményen a Magyar Olimpiai bizottság elnöke, Gyulay Zsolt, valamint a sportért felelős államtitkár, dr. Schmidt Ádám is részt vett. Díjátadóként az Audi ETO sportigazgatója, Görbicz Anita is jelent volt az ünnepségen.

Az év női sportolója Estelle Nze Minko lett, aki a Győri Audi ETO KC-val magyar bajnoki, a francia kézilabda-válogatottal pedig világbajnoki aranyérmet ünnepelhetett.

„Nagyon meglepődtem, amikor kimondták a nevemet az Év Sportolója Győrött gálán, nem is számítottam rá, hogy én lettem a legjobb női sportoló a városban 2023-ban. Örülök a díjnak, egyben megtiszteltetés is” – mondta Estelle Nze Minko.

Év női sportolója: 1., Estelle Nze Minko – kézilabdázó, 2., Bácskay Csenge – tornász, 3., Czéllai-Vörös Zsófia – kajakozó

Az év csapata a 2023-ban magyar bajnokságot nyerő, a Magyar Kupán ezüstérmes, a Bajnokok Ligájában bronzérmet szerző Győri Audi ETO KC lett.

„Örömteli, hogy minket választottak az év sportcsapatának Győrben a 2023-as teljesítményünk alapján. Örülök, hogy – folytatva a hagyományokat – az én csapatkapitányi vezetésemmel is sikerült begyűjteni ezt a díjat” – fogalmazott Kari Brattset Dale.

Az év csapata: 1., Győri Audi ETO KC, 2. SERCO UNI Győr – kosárlabda, ETO FC női csapata

Év férfi sportolója: 1., Kopasz Bálint, 2., Mészáros Krisztofer – tornász, 3., Szabó Szebasztián – uszó

Egyéni sportágak csapatversenye: 1., Boros Adrián-Kolozsvári Brúnó – maratoni kajakozók, 2., GYAC női nyolcas evezőcsapat, 3., Ipartechnika SE női tekecsapat

Az év felfedezettjei: Gombás Aliz és Tamás Gergő, ifjúsági Európa-bajnok kajakosok

Az év edzője: 1., Kopaszné Demeter Irén, 2., Szűcs Róbert, 3., Cziczás László

Az év utánpótlás-trénere: Tamás Gábor

A gálán életműdíjban részesült Horváth Ernő, a Gyirmót fociklubjának elnöke, illetve Horváth Ferenc társtulajdonos. Priskin Tamás labdarúgót ugyanakkor különdíjjal tüntettéki ki.

Fotó: Győr Plusz