Győri Audi ETO – Lada Togliatti 39 – 28 (18 – 12)

Győr, 2000 néző. Vezette: Saraljic – Vukusic (horvátok)
ETO: HERR – BÓDI 7, HORNYÁK 4(1), BRADEANU 9, SPIRIDON 3,  Dokic 1, VÉRTEN 4
Csere: Guiu (kapus), Gogirla 5, Görbicz 1, Bognár 2, Temes 1, Kovacsicz 1, Juhász 1
Edző: Róth Kálmán
Lada: Szidorova – CHERNOIVANENKO 6(3), DAVYDENKO 6(1), Mochalina 4, Gruzdeva 2, Postnova 3, Gritsina1
Csere: Parfenova (kapus), Klimova 2, Muravyeva 1(1), Sakada, Vinogradova 3, Lukyanenko, Kolokoltseva
Edző: Alekszej Gumyanov

Hétméteresek: 6/1 illetve 5/5
Kiállítások: 4 illetve 8 perc

Az oroszok közül hiányzott két világbajnok a térdsérülése miatt otthonhagyott Bliznova – akit ragyogóan helyettesített egyébként Davydenko – valamint az útlevél probléma miatt a repülőről lemaradó Marennikova. Az ETO-ba Róth Kálmán végül benevezte Görbicz Anitát, de a találkozó elején még nem szerepeltette, Radulovics  - valamint Drávai és Somoi -  ezúttal is a lelátón foglalt  helyet.
Kicsit kapkodva kezdett a Győr és ezt kihasználta a Lada Postnova és Gruzdeva révén. Igaz, ezen a meccsen ez volt a legnagyobb öröme az oroszoknak. Az ezúttal az 5+1-es védekezést gyakorló Audi ETO egy 13-2-es rohammal eldöntötte az összecsapást. Herr ragyogóan védett, a Spiridon, Hornyák, Bradeanu trió pedig rendszerint blokkolta Posztnova átlövéseit. Támadásban helyenként ötletesen játszott a hazai gárda. Bódi és Bradeanu pedig külön gólpárbajt vívott. A kilencgólos előny kissé megnyugtatta a Vértenéket, így támadásban becsúszott néha egy-egy hiba, de a védekezés továbbra is ragyogóan mûködött. Bradeanu parádés találata hatgólos előnyt jelentett a szünetre.
Fordulás után a Lada megpróbált felzárkózni, de ötnél közelebb egyszer sem kerültek Posztnováék. Az orosz bajnokból leginkább a jobbátlövő Davydenko volt veszélyes, míg az ETO-ból az összes pályára lépő mezőnyjátékos gólt szerzett. Visszatért Gogirla, aki egy-két eladott labda után ugyancsak belőtte magát, rajta kívül Vérten is remekelt. A lázzal küszködő Hornyák Ági is pihenőt kapott, majd nem sokkal később Görbiczet is lehívta Róth Kálmán, aki úgy érezte, hogy Görbe lába még nem elég stabil, így nem akarta kockáztatni a világklasszis egészségét. Eljött a nagy pillanat is: BL-meccsen is tízig számolhatott a győri B-közép és hogy a vendégek is értsék, oroszul is megtették.  A vége igazi gálaelőadássá alakult.

Róth Kálmán: Ez nekünk presztízscsata volt. Meg kellett mutatnunk szurkolóinknak, hogy kint vagyunk a gödörből. Rengeteget dolgoztunk ezért a héten. Elsősorban az 5+1-es védekezést gyakoroltuk, előfordult, hogy három órán át. Munkás csapat vagyunk és a munka az, ami kisegített minket a gödörből. Nagyon elégedett vagyok a védelmünkkel, de a  támadójátékunkra sem lehet panaszon, ugyanis úgy dobtunk 39 gólt, hogy igazából nem is gyakoroltuk a támadójátékot. Gratulálok a csapatomnak, amely megérdemelten győzött ilyen különbséggel is

Alekszej Gumyanov: Rosszul játszottunk és hiányzott két legjobbunk is. Nem történt tragédia. Már korábban továbbjutottunk és ezért nem volt számunkra különösebben fontos ez a meccs. Sok lehetőséget adtam a fiataloknak.